RTL Group

Nieuw seizoen modische afvalrace 'Project Catwalk' bij RTL 5

Supermodel Heidi Klum en haar aanstormende modetalenten zijn terug. Vanaf maandag 23 juni start bij RTL 5 het vierde seizoen van de Amerikaanse hitserie Project Catwalk. Vijftien ontwerpers gaan de strijd met elkaar aan en laten tijdens wekelijkse opdrachten zien of ze zich een volwaardig fashion designer mogen noemen. Want er kan uiteraard maar één de beste zijn. De winnaar krijgt behalve een geldprijs om een eigen collectie op te starten ook de mogelijkheid zijn of haar collectie te laten zien in een uitgebreide reportage in het gerenommeerde Elle Magazine. Het wordt de kandidaten niet makkelijk gemaakt, want met de beperkte beschikbare tijd en materialen wordt hun creativiteit en doorzettingsvermogen keer op keer getest.

In de eerste aflevering van Project Catwalk verzamelen de kandidaten zich in New York voor hun eerste opdracht. Ze moeten een ontwerp maken van een ruwe stof waarmee hun eigen stijl en persoonlijkheid het beste tot uitdrukking komt. Mentor Tim Gunn is wederom van de partij en voorziet de ontwerpers halverwege de opdracht van commentaar en geeft ze eventuele tips voor het verbeteren van hun creatie. De modetalenten staan voor een zware taak, want hoe kunnen zij de jury het beste overtuigen? Met een eenvoudig, chique of juist een extravagant ontwerp? Om het ze nog moeilijker te maken, krijgen ze maar tien minuten om een geschikte stof voor hun creatie uit te zoeken. Met de naderende deadline in zicht, maken de designers in spé zich op voor hun presentatie op de catwalk. Eén van hen moet vanavond al gelijk zijn koffers pakken. Wie heeft het beste ontwerp en wie zet de catwalk in vuur en vlam?

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 23 juni, tussen 21.25 en 22.20 uur.

Website: www.rtl.nl/projectcatwalk

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, In- & Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035 711 3942 of kim.van.adelberg@rtl.nl.