Gemeente Haaksbergen

Onkruidbestrijding

Vanaf maandag 23 juni gaan medewerkers van het bedrijf Veelers uit Sint Isidorushoeve het onkruid op en langs straten en trottoirs weer te lijf. Jaarlijks, omstreeks de tweede helft van juni, voeren zij in opdracht van de gemeente, de onkruidbestrijding uit. Zij maken daarbij gebruik van een gemotoriseerd voertuig - een `squad' - die voorzien is van infraroodvoelers. Die kunnen precies waarnemen waar onkruid staat. En vervolgens spuit de machine alleen op die plek - dus heel selectief
- met een detectiespuit het onkruidbestrijdingsmiddel.

In ongeveer drie weken tijd worden met deze moderne technologie de straten en trottoirs in de bebouwde kommen van Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve onder handen genomen. In de loop van september wordt er nog een keer nagespoten op die plekken waar dat nodig is.

Schema
Vanaf 23 juni gaan de medewerkers van de firma Veelers in onze gemeente aan de slag met de onkruidbestrijding. Dat gebeurt volgens een bepaald schema. Maar afhankelijk van de weersomstandigheden kan men ergens eerder of later komen dan dit schema aangeeft.

In week 26 (23 - 27 juni) is het noordwestelijk deel van de kern Haaksbergen aan de beurt.

Dat is globaal het gedeelte aan de noodwestkant van de spoorlijn en omsloten door Industriestraat, Westsingel en Noordsingel: 't Varck, het Wolferink, Hassinkbrink, De Els en het gedeelte van De Veldmaat aan de westkant van de spoorlijn.

In week 27 (30 juni - 4 juli) vindt de onkruidbestrijding plaats in het oostelijk deel van Haaksbergen, ten zuidoosten van de spoorlijn en verder omsloten door Industriestraat, Grintenbosweg en rijksweg N18: Brammelo, het centrum en omgeving en De Veldmaat ten zuidoosten van het spoor.

In week 28 (7 - 11 juli) zijn tenslotte de bebouwde kommen van Buurse en Sint Isidorushoeve aan de beurt.