Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Commissie Vreewijk - Katendrecht: 23 juni

De gebiedsgerichte wijkcommissie Vreewijk - Katendrecht vergadert maansdag 23 juni in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Een ieder is welkom. De vergadering begint om 20.00 uur.

Agenda

* Opening en vaststelling van de agenda

* Mededelingen
Mededelingen van de commissievoorzitter.

* Vragenhalfuur
Gelegenheid voor bewoners en commissieleden om vragen te stellen. De vragen dienen vooraf bij de griffie te worden aangeleverd.
* Concept-wijkvisie Vreewijk
Het Dagelijks Bestuur heeft samen met Com.Wonen een concept-wijkvisie opgesteld voor Vreewijk. Nadat informatiebijeenkomsten en hoorzittingen hebben plaatsgevonden, spreekt nu de commissie Vreewijk-Katendrecht over de concept-wijkvisie. De commissie wordt gevraagd om over deze concept-wijkvisie advies uit te brengen aan de deelraad. De concept-wijkvisie staat op 26 juni ter vaststelling op de agenda van de deelraad. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.
* Verhuurbaarheid woningen Bree/Maarland
Op verzoek van commissielid Verhaegen (SP) spreekt de commissie over de verhuurbaarheid van woningen aan Bree/Maarland. De SP wenst deze woningen verhuurbaar te houden en vraagt het Dagelijks Bestuur naar de stand van zaken. Ook vraagt de SP de overige partijen naar hun mening over de verhuurbaarheid van deze woningen en over een concept-motie die de SP wil indienen tijdens de deelraad op 26 juni a.s. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.
* Inrichtingsplan Laankwartier (Katendrecht) Volgens de nieuwe procedure inrichtingsplannen en bestemmingsplannen stelt het Dagelijks Bestuur een inrichtingsplan pas vast nadat de deelraad heeft besloten om dit niet te agenderen of nadat de deelraad het inrichtingsplan heeft besproken. Het presidium heeft deze commissie verzocht het inrichtingsplan Laankwartier (Katendrecht) te bespreken. Portefeuille-houder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

* Inrichtingsplan Parkkwartier (Katendrecht) Volgens de nieuwe procedure inrichtingsplannen en bestemmingsplannen stelt het Dagelijks Bestuur een inrichtingsplan pas vast nadat de deelraad heeft besloten om dit niet te agenderen of nadat de deelraad het inrichtingsplan heeft besproken. Het presidium heeft deze commissie verzocht het inrichtingsplan Parkkwartier (Katendrecht) te bespreken. Portefeuille-houder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

* Rondvraag en sluiting

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS