Gemeente Eersel


Markt en Hint krijgen opknapbeurt

Op maandag 23 juni wordt gestart met het opknappen van de Markt en het Hint in Eersel. Diverse kleine en grotere werkzaamheden moeten er voor gaan zorgen dat de straatjes ook de komende jaren hun authentieke karakter behouden

De opknapbeurt bestaat uit uiteenlopende werkzaamheden. De bestrating wordt waar nodig hersteld, de inritten naar de panden zullen worden verbeterd en de ingang naast de kiosk zal naar de andere kant verhuizen.

De parkeerplaatsen worden onder handen genomen, sommige verplaatst of gewijzigd en net als in de Nieuwstraat ingericht voor de Blauwe Zone. Ook wordt het straatmeubilair grotendeels vervangen en wordt er gewerkt aan de openbare verlichting. Het doel is een overzichtelijkere Markt en Hint met een betere verdeling van de parkeerruimte te realiseren.

In het najaar zal de rijbaan van de Markt (vanaf de aansluiting Duizelseweg tot aan de Dijk) in zijn geheel opnieuw bestraat worden. Deze werkzaamheden vinden dan pas plaats omdat in het toeristenseizoen de Markt zo goed mogelijk bereikbaar moet zijn en na de bouwvakvakantie de omleidingsroute van de werkzaamheden aan de Postelseweg en de Laaghuizerweg over de Markt zal lopen. De werkzaamheden zullen gefaseerd uitgevoerd worden om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Uiteindelijk zullen de werkzaamheden inclusief het opnieuw bestraten en de vernieuwing van de openbare verlichting tot het eind van dit jaar duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Huybregts uit Reusel.

Indien u vragen over de werkzaamheden heeft dan kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.