Gemeente Dirksland


Woningbehoeftenonderzoek in gemeente Dirksland

In de week van maandag 23 juni ontvangt elk huishouden in de gemeente Dirksland het verzoek deel te nemen aan een Woningbehoeftenonderzoek. De woonbehoefte van mensen verandert. Om hierop adequaat in te kunnen spelen is onderzoek nodig. Algemene cijfers zijn onvoldoende nauwkeurig, daarom kijkt de gemeente specifiek naar de wensen van de Dirkslandse inwoners. Respondenten kunnen anoniem deelnemen aan het onderzoek, tot 1 augustus 2008.

In 2004 werd, in samenwerking met de Woningbouwvereniging Dirksland, het eerste Woningbehoeftenonderzoek uitgevoerd. Door de hoge respons was de provincie Zuid-Holland destijds zeer geĂŻnteresseerd in de uitkomsten van het onderzoek. Concrete bouwplannen van de gemeente konden worden onderbouwd met de cijfers uit het onderzoek. Ook dit jaar wordt het Woningbehoeftenonderzoek opgezet in samenwerking met de Woningbouwvereniging. Het onderzoek geeft inzicht in de wensen voor een bepaald type woning.

Wethouder Koningswoud verwacht dat in het najaar van 2008 de resultaten bekend zijn. Bij de totstandkoming van het woningbeleid houdt de gemeente Dirksland rekening met de uitkomsten van het onderzoek.