Gemeente Groningen

Zwembad de Parrel dicht door renovatie
Zwembad de Parrel is dicht van maandag 23 juni tot en met zondag 15 september. In die periode wordt het gemeentezwembad aan de Eikenlaan grondig gerenoveerd. Op maandag 15 september is de Parrel weer open.

Om bezoekers zo weinig mogelijk overlast te laten ondervinden, is besloten de werkzaamheden in de zomerperiode uit te voeren. Bezoekers worden op verschillende manieren geïnformeerd over de verbouwing. Daarnaast is er een bijeenkomst georganiseerd met zwemverenigingen om te wijzen op mogelijkheden in de andere gemeentelijke zwembaden. Ze kunnen bijvoorbeeld zwemruimte huren in Sportcentrum Kardinge, het Helperbad en openluchtbad de Papiermolen.

Nieuwe kleedcabines
Een flink aantal bouwkundige en technische aanpassingen is nodig. Zo worden onder andere ventilatiesystemen, kozijnen en gevelbekleding vervangen en nieuwe plafonds en wandbeplating aangebracht. Er komt een nieuwe vloer in de kleedruimtes en er komen nieuwe kleedcabines. Daarnaast wordt het tegel- en schilderwerk in alle ruimten opgeknapt. Verder komt er een zoutelektrolyse-installatie. Dat zorgt voor hygiënisch zwemwater zonder chloorlucht.

`Sport op orde'
De renovatie van zwembad De Parrel maakt onderdeel uit van het project `Sport op Orde' van de gemeente Groningen. Dat project is ervoor om de komende jaren diverse bestaande sportaccommodaties op te knappen en nieuwe sportfaciliteiten aan te leggen.
Kijk hier voor meer informatie over de Parrel.
Gepubliceerd op: dinsdag 17 juni 2008
dinsdag 17 juni 2008:
Zwembad de Parrel dicht door renovatie Eerste Ebbinge Gist voor creativiteit en ondernemerschap in Ebbingekwartier
vrijdag 13 juni 2008:
in de gang van de muziekschool