Gemeente Schiedam


Juni

Welkom op Het Stadserf: sportbeleid van
de gemeente Schiedam


18 juni 2008

Op 23 juni vindt het eerstvolgende Het Stadserf plaats, dat niet vanwege de prestaties van het Nederlands voetbalelftal of ter voorbereiding op de Olympische spelen in het teken zal staan van de sport. Nee, de aanleiding is het nieuw vast te stellen sportbeleid van de gemeente Schiedam.
De bijeenkomst in Het Stadserf is een vervolg op de reeds gehouden interactieve bijeenkomsten met vertegenwoordigers van de sportsector, wijkbijeenkomsten en de thema-avonden over o.a. jeugdsportstimulering. De bijeenkomst is dan ook te beschouwen als het sluitstuk van een zeer intensief inventarisatie- en analysetraject waarbij onder andere is gekeken naar:

* het huidige accommodatieaanbod;

* de bestaande sportieve en recreatieve activiteiten en programmas en de partijen die hierbij betrokken zijn (gemeente, verenigingen, commerciële partners etc.);

* de relevante omgevingsfactoren (overig gemeentelijk beleid, demografische ontwikkelingen, trends en ontwikkelingen in de sport etc.).

De belangrijkste uitkomsten van de inventarisatie en analyse zullen op Het Stadserf worden gepresenteerd. Graag vernemen wij uw op- en aanmerkingen, suggesties en aanvullingen.

Schiedam kiest voor Een leven lang sport en bewegen De inventarisatieresultaten en de gemeentelijke uitgangspunten staan aan de basis van het nieuwe sportbeleid, dat zich richt op de motorische en psychische ontwikkeling van kinderen, volwassen, ouderen en mensen met een beperking. De afstemming van verschillende betrokken partijen speelt hierbij zeker een rol, want fysieke scholing, schoolsport, wedstrijdsport en recreatieve activiteiten zijn wederzijds afhankelijk van elkaar. Daardoor wordt het sporten en bewegen op school geïntegreerd en verbonden met de recreatiesport en de georganiseerde sport.

Op basis van dit model kan invulling worden gegeven aan Een Leven Lang Sport en Bewegen langs de diverse ontwikkelingsfasen die in de sportbeleidsnota nader zullen worden uitgewerkt. Door de persoon centraal te stellen en de activiteiten van verschillende partijen (onderwijs, sportverenigingen, welzijnsorganisaties et cetera) uit diverse beleidsterreinen (jongerenbeleid, ouderenbeleid, WMO, onderwijs, lokaal gezondheidsbeleid, jeugdsportstimulering et cetera) samen te brengen ontstaat het gewenste integrale beleid.

Uw mening telt!
Graag wordt op deze avond ingegaan op de door de gemeente geconstateerde bevindingen en de richting die het gemeentebestuur, op basis van de breed opgedane kennis en ervaringen, aan het nieuwe sportbeleid wenst te geven.
Uw mening wordt zeer op prijs gesteld.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Aleidazaal van het Stadskantoor.