Minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Bijleveld naar Nederlandse Antillen en Aruba

Persbericht | 18-06-2008

Minister Hirsch Ballin van Justitie en staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zullen volgende week gezamenlijk een tweedaags bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba brengen.

Op maandag 23 juni vindt op Aruba het tripartiete overleg met de ministers Dick (Nederlandse Antillen) en Croes (Aruba) plaats, waarbij onder meer zal worden gesproken over de voortgang op het terrein van drugsbestrijding, grenscontrole en naturalisatie en immigratie. Voorts zullen de bewindspersonen bilaterale gesprekken voeren met de Gouverneur van Aruba, de heer Refunjol, en de minister-president van Aruba, de heer Oduber. Ook zullen zij aanwezig zijn bij een conferentie over de aanpak van mensenhandel.

Op dinsdag 24 juni vindt op Curaçao een vergadering plaats van de Ministeriële Stuurgroep Plan Veiligheid Nederlandse Antillen (PVNA). Tijdens de vergadering zal worden gesproken over onder meer de stand van zaken met betrekking tot het PVNA en over de inzet van de Koninklijke Marechaussee op de Nederlandse Antillen. Daarnaast zullen de bewindslieden diverse bilaterale gesprekken voeren, onder andere met de minister-president van de Nederlandse Antillen, mevrouw De Jongh-Elhage.