Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Informatieavond luchtkwaliteit ook voor Jan van Galenstraat

20 juni 2008
Met tal van acties - van schonere stadsbussen tot een milieuzone voor vrachtverkeer - wil Amsterdam in 2010 voldoen aan de Europese normen voor fijn stof. Om te zorgen dat de luchtkwaliteit nu al verbetert, neemt Amsterdam snel extra maatregelen in de zeven meest vervuilde straten.

In De Baarsjes is dat de Jan van Galenstraat. Hier zorgt de gemeente voor een betere verkeersdoorstroming en groenaanplant. Deze zomer al gaat de gemeente deze straten bovendien nat reinigen en nathouden, om fijn stof weg te spoelen. Dat zal waarschijnlijk vooral op warme zomerdagen zijn.

Op maandag 23 juni van 19.30 tot 21.00 uur is in Felix Meritis (Keizersgracht 324) een informatiebijeenkomst voor bewoners van de zeven meest vervuilde straten. De GGD geeft dan informatie over luchtkwaliteit en de gevolgen voor de gezondheid. De gemeente geeft uitleg over de extra maatregelen in de zeven knelpuntstraten. Wethouder Milieu Marijke Vos licht toe wat Amsterdam doet om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en wat de invoering van de milieuzone voor vrachtverkeer (die oktober ingaat) voor de zeven straten betekent.

Aanmelden: luchtkwaliteit@amsterdam.nl of tel. 520 63 28. De bewoners van de Jan van Galenstraat hebben een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.