Persuitnodiging: ondertekening convenant 'Stimulering schone vrachtauto's en milieuzonering' door Amsterdam, Leiden en Rijswijk

Het 'Convenant schone vrachtauto's en milieuzonering' is in maart 2006 ondertekend door de bewindslieden van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Verkeer en Waterstaat, de vervoersorganisaties TLN, EVO en KNV, de VNG en tien gemeenten. Sinds juli 2007 zijn in acht gemeenten milieuzones geopend: Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Rotterdam, Maastricht en Den Haag. Op maandag 23 juni zullen de gemeenten Amsterdam, Leiden en Rijswijk zich daarbij aansluiten en het convenant in aanwezigheid van minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu ondertekenen. Kern van het convenant is dat vrachtauto's voortaan alleen nog met een roetfilter of superschone motor - een Euro 4 model - de binnenstad in mogenn rijden.

U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Tijdstip: maandag 23 juni, 9.45-10.45 uur

Plaats: hoofdzetel van het ministerie van VROM, Rijnstraat 8, Den Haag, zaal B0533.

Programma: naast minister Jacqueline Cramer, zullen de wethouders van de drie gemeenten en een vertegenwoordiger van EVO kort het woord voeren.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed