Ministerie van Defensie

23-06-2008 09:48

NATIONALE TITEL VOOR VAN GELDER

Ringenturner Yuri van Gelder is zondag Nederlands kampioen turnen op de ringen geworden. De landmachtsergeant toonde met zijn nieuwe oefening aan, klaar te zijn voor het nieuwe seizoen na de Spelen.

Van Gelder stelde na afloop: "Ik ben erg tevreden. Natuurlijk blijft het een Nederlands kampioenschap, dat ik ook graag aan mijn erelijst toevoeg. Maar zonder af te doen aan de waarde van het NK, zag ik deze oefening toch ook een beetje als een generale repetitie voor het nieuwe internationale seizoen. Als je dan in je eerste echte wedstrijd tot zo'n resultaat komt, mag je toch echt tevreden zijn".

Afgelopen vrijdag nog was de ringenkampioen de gehele dag actief met demonstraties en handtekeningensessies op de Open Dagen Luchtmacht. Hij zal medio juli nog te zien zijn op de open dagen van de Koninklijke Marine, om vervolgens een aantal weken op verlof te gaan.

Van 16 tot 23 augustus is hij in Beijing. Helaas niet om zelf zijn kunsten te vertonen, wel om zijn collega's van de defensietopsportselectie aan te moedigen.