Politie Groningen

Maandag 23 juni 2008

Provincie Groningen, 23-06-2008

Winschoten: onderzoek naar verwondingen

De politie doet onderzoek naar de manier waarop een 60-jarige inwoner van Winschoten zaterdag 14 juni gewond is geraakt. De politie kreeg rond 22.40 uur een melding dat de man met verwondingen op de Venne zou liggen. De Winschoter, die onder invloed van alcohol was, werd met letsel aan het gezicht overgebracht naar een ziekenhuis. De man is vermoedelijk van de Noorderplein in de richting van de Venne gelopen. Hij droeg die avond een rood met wit trainingsjasje. Tot op heden is niet duidelijk hoe de man aan zijn verwondingen komt. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedum: man botst tegen lantaarnpaal

Op het Boterdiep OZ botste zondagochtend een 36-jarige man uit Bedum met zijn auto tegen een lantaarnpaal. In een bocht van de weg miste hij deze en kwam tegen de paal tot stilstand. De auto raakte daardoor total loss. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij een blaastest werd een promillage van 1.5 promille geconstateerd. Tegen de man is door de politie proces verbaal opgemaakt. De auto werd weggesleept.

Woltersum: vrouw botst na drank gebruik tegen twee autos

Op de Hoofdweg te Woltersum botste zondagavond een 37-jarige inwoonster van Kommerzijl met haar auto tegen twee andere autos waarna ze doorreed. De politie werd gewaarschuwd door een 37-jarige vrouw uit Siddeburen die eerst was aangereden. Ter plaatse troffen de agenten nog een beschadigde geparkeerd staande auto aan. Na een korte zoektocht werd de verdachte aangetroffen. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest gaf een promillage van 1.4 promille aan. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd door de politie ingenomen.

Loppersum: motorfietser valt

Op de Molenweg in Loppersum raakte zondagmiddag een 49-jarige inwoner van die plaats met zijn motor in een slip en kwam daardoor ten val. Vermoedelijk door een verkeerde manoeuvre van de bestuurder ontstond de val. De bestuurder liep door de val letsel aan been en polsen op. Hij moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De moto liep nauwelijks schade op.

Sellingen: jongen botst tegen boom

Op de Ter Apelerstraat raakte zondagavond een 19-jarige jongen met zijn fiets tegen een boom. Vermoedelijk doordat de jongen onwel werd belandde hij van de weg en kwam hij tegen de boom tot stilstand. De jongen moest voor onderzoek naar het ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis.

Delfzijl: man bedreigt jongeren met bijl

De politie heeft zondagavond in de Koningsplaat in Delfzijl een 63-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man liep op straat met een bijl en bedreigde vanaf een afstand drie jongeren. De politie wist de Delfzijlster te overtuigen de bijl neer te leggen. In de woning troffen agenten een luchtdrukwapen aan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbraak bedrijfspand

Onbekenden hebben afgelopen weekend ingebroken in een bedrijfspand aan de Leonard Springerlaan in Groningen. In het pand zijn verschillende bedrijven verdeeld over meerdere etages. De inbreker(s) heeft/hebben veel schade aangericht om de afzonderlijke bedrijven binnen te komen. Er is nog niet duidelijk welke goederen uit het pand ontvreemd zijn. De bedrijven doen afzonderlijk aangifte.

Groningen: insluiting na doodsbedreiging

Een 47-jarige inwoner van Groningen is zondagavond aangehouden omdat hij problemen veroorzaakte in de Ganzevoortsingel. De Stadjer was onder invloed van alcohol en bedreigde een 38-jarige plaatsgenoot met de dood. Agenten hebben de verdachte overgebracht naar het cellencomplex waar hij werd ingesloten.

Groningen: kapot gebit na val van fiets

Een 41-jarige inwoner van Groningen zal zich een deze dagen bij de tandarts melden. De man fietste door de Oudeweg en viel door overmatig alcoholgebruik van zijn fiets. Bij aankomst was de Stadjer bij kennis en gaf direct aan teveel te hebben gedronken. Ambulancepersoneel heeft de fietser gecontroleerd. De man bleek letsel te hebben aan zijn gezicht. Ook was zijn gebit kapot. Agenten hebben hem thuisgebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: inbreker gepakt na snelle melding

Dankzij een snelle melding heeft de politie zondagavond een 23-jarige Stadjer aan kunnen houden. Een buurtbewoner zag de verdachte rommelen achter een woning aan de Begoniastraat en waarschuwde de politie. De inbreker ging er op dat moment vandoor. Agenten troffen de man aan op het Linnaeusplein. Hij is meegenomen en ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1546, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 169 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Menterwolde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1087, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1551, aantal overtredingen: 125, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.