Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 23-06-2008

Aangetroffen drugs

NIEUWEGEIN Op zondag 22 juni kreeg de politie omstreeks 15.50 uur een melding dat er een man aan het dealen zou zijn aan de Herenstraat.

De politie stelde een onderzoek in en troffen ter plaatse een man aan die aan het signalement voldeed. Toen agenten in de tas van de 47-jarige Nieuwegeiner keken troffen zij 5 zakjes diverse drugs, acht pillen en geld aan. De man werd aangehouden en gaf toe dat er in zijn huis meer drugs te vinden was. Deze drugs en de reeds aangetroffen drugs, werden vernietigd.

Achtervolging

NIEUWEGEIN De politie heeft op zondag 22 juni, na een wilde achtervolging over de Rijksweg A2, een man aangehouden.

Agenten zagen om 04.50 uur de man met 180 km/u over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein rijden en besloten gelijk de achtervolging in te zetten. De bestuurder negeerde meerdere malen stoptekens van de politie en haalde gevaarlijke capriolen uit, om uit de handen van de politie te blijven. Toen de man met hoge snelheid de bebouwde kom van Utrecht inreed kon hij niet lang meer onder de sterke arm der wet uitkomen. Ter hoogte van de Croeselaan werd de 20-jarige bestuurder uit Vianen klem gereden. De man weigerde uit de auto te komen en deed zijn deur op slot. Agenten hebben hierop met handboeien het zijraam van de auto ingeslagen en de man letterlijk uit de auto getrokken.

Op het politiebureau bleek dat de man gedronken had, een ademanalyse wees 515 ug/l uit. De verdachte is ingesloten voor verder verhoor.