Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersspeld voor vrijwilligers Korfbalvereniging ROV Eureka

Dagelijks Bestuurder Bram van Hemmen reikte zaterdag 21 juni de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan Margriet Sparreboom, Elma de Weijer en John en Sander Martins van korfbalvereniging ROV Eureka. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse korfbaltoernooi op het sportterrein aan de Koninginneweg 83.

Margriet Sparreboom (vrijwilliger sinds 1982) is begonnen als beheerder (inplannen bardiensten, agendabeheer, plannen van schoonmaak, doen van boodschappen) van de kantine, heeft bardiensten gedraaid en verzorgde jarenlang het wedstrijdsecretariaat tijdens toernooien. Verder regelt zij als wedstrijdsecretaresse zaal alle wedstrijdzaken en de opstellingen van de teams. Daarnaast zorgt Margriet dat alle leden die ver weg wonen, of niet-spelend lid zijn, hun clubblad bezorgd krijgen.

Elma de Weijer (vrijwilliger sinds 1981) heeft altijd bij Eureka gekorfbald en ook haar kinderen spelen bij Eureka. Eerst heeft zij het wedstrijdsecretariaat gedaan. Elma zit ook al jaren in het bestuur. Voorheen als secretaresse, nu als beheerder. Verder zorgt zij voor de inkoop van de bar en draait zij bardiensten. En zij koopt de prijzen in voor de klaverjasavonden.

John Martins (vrijwilliger sinds 1988) is het oudste nog actief betrokken lid. Hij houdt de ledenadministratie bij en regelt dat alle leden geregistreerd zijn bij de KNKV (de korfbalbond). Ook houdt hij het bestuur op de hoogte van nieuwe en vertrokken leden. John is daarnaast actief in de kascontrolecommissie. Tijdens toernooien verzorgt hij samen met anderen het wedstrijdsecretariaat.

Sander Martins (vrijwilliger sinds 1990) - de zoon van John - is al van jongs af aan aanwezig op de vereniging. Hij heeft vele activiteiten georganiseerd en is jarenlang trainer/coach geweest van de jeugd. Sander was 10 jaar lang voorzitter van Eureka. Verder is hij nog steeds actief in de onderhoudcommissie en organiseert hij elke maand een klaverjasavond.