Gemeente Achtkarspelen


Avondvierdaagse Harkema editie 2008 zonnig verlopen

Dit jaar ging de avondvierdaagse van Harkema van start in de periode van 16 - 19 juni. Wandelliefhebbers konden genieten van het mooie "wandelweer" tijdens de avondvierdaagse van Harkema, wederom georganiseerd door het S.C.W. Clubhuis Harkema.

Opvallend was, dat er diverse wandelaars mee liepen die niet uit Harkema kwamen. Verder was er het aantal wandelaars nagenoeg gelijk als vorig jaar. Enkele routes werden dit jaar aangepast, zodat men niet dezelfde route op dezelfde dag zou lopen. De weergoden waren dit jaar goedgezind, de eerste dag zette goed in, en dit bleef zo tot de laatste dag.

Dit jaar hadden we diverse viervoeters die ook de tochten meeliepen, of hun baas op sleeptouw meenamen. Iedere avond werden de lopers voorzien van ranja en op de laatste avond zelfs voorzien van een heerlijke voedzame koek, wederom gesponsord door Poiesz Supermarkten.

Dagelijks werd er gestart om 18:00 uur behalve op de donderdagavond, de laatste en tevens mooiste avond, toen werd er door de allerkleinsten gestart om 17:30 uur, zodat iedereen (de 5 kilometer en de 10 kilometer) gezamenlijk kon worden opgevangen op het terrein van voormalig Spinder Products. Waarna ze onder begeleiding van de showband "Oerterp" (dankzij de sponsor Friesland Bank) de weg vervolgden naar het clubhuis. Eénmaal aangekomen was er nog de mogelijkheid om de benen nogmaals in beweging te krijgen, op de discovloer van het clubhuis. Al met al weer een geslaagde week voor de wandelaars en ook voor de organisatie, zonder de hulp van de diverse vrijwilligers en sponsoren kon dit evenement niet doorgaan. De foto's staan op de website www.clubhuis-harkema.nl.