Gemeente Zeist

Truus en Ruud Ritzer
Laatst gewijzigd: 23 juni 2008

Ot en Sien waarderingssymbool voor Truus en Ruud Ritzer

Bij het vertrek uit Zeist van het dansdocenten-echtpaar Ruud en Truus Ritzer heeft burgemeester J.J.L.M. Janssen van Zeist hen het gemeentelijk Waarderingssymbool Ot en Sien uitgereikt op zaterdag 14 juni jongstleden. Deze uitreiking vond plaats tijdens het eindbal dat werd gegeven ter gelegenheid van het afscheid.

De heer Ruud Ritzer is meer dan 30 jaar geleden begonnen met het geven van danslessen in Zeist en omgeving. Enkele jaren later deed hij dat samen met zijn echtgenote Truus. Samen hebben zij vele duizenden inwoners van Zeist kennis laten maken met deze mooie vorm van sport. Sport, want de danswereld kent vele danswedstrijden. Daarnaast beoefenen velen de dans als hobby, vrije tijdsbesteding, voor de huwelijksdag; maar ook wordt het gezien als een vorm van algemene ontwikkeling.

De heer en mevrouw Ruud en Truus Ritzer deden ook actief mee aan het wedstrijddansen en jureren. Zo zijn zij in 1987 Nederlands kampioen all round geworden. All round staat voor 10 verschillende dansen. Ook bereikte ze het Meervoudig Kampioenschap Professional in Ball Room en Showdance en behoorden ze tot de finalisten van het wereldkampioenschap Professionals Ballroom en Showdance. Vele leerlingen traden in hun voetsporen en halen nu ook aansprekende resultaten. Maar de kunst en het plezier van de dans stond altijd voorop.

Gelet op het grote belang van het echtpaar Ritzer voor de ontwikkeling van de Zeister gemeenschap op dit terrein heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten het waarderingssymbool Ot en Sien aan hen toe te kennen.