Gemeente Zeist

Timofeeff
Laatst gewijzigd: 23 juni 2008

Ot en Sien waarderingssymbool voor Elisabeth Timofeeff-Adrians

Ter gelegenheid van het afscheid van Elisabeth Timofeeff-Adrians reikt burgemeester J.J.L.M.. Janssen op zaterdag 21 juni het gemeentelijk waarderingssymbool "Ot en Sien" aan haar uit. Deze uitreiking vindt plaats tijdens de afscheidsvoorstelling in Figi.

Bijna 30 jaar geleden richtte Elisabeth Adrians in 1980 dansschool Elisabeth Dance Center op. Zij richtte zich vooral op dansen en bewegen voor kinderen, tieners en jong-volwassenen. Een breed scala aan verschillende vormen van de dans werd aangeboden: van klassieke dansvorming en ballet (klassiek en showballet) tot jazz en Streetdance. Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft Elisabeth Timofeeff-Adrians aan vele kinderen en jong-volwassenen uit Zeist het plezier van dansen en bewegen bijgebracht. Diversen van hen hebben het daarna ver gebracht in de danswereld. Zo bereikte een leerling van haar de top en danst hij bij de Weense Staatsopera.

Elisabeth Timofeeff-Adrians zelf liet zich ook niet onbetuigd. Zij werkte mee aan vele televisie-uitzendingen en was met haar showballet maar liefst twee maal winnaar van de Henny Huisman Show. Daarnaast fungeerde ze met haar balletgroepen in vele operettes, dansshows en musicals. Redenen genoeg voor het gemeentebestuur van Zeist om haar namens alle inwoners van Zeist het gemeentelijke waarderingssymbool "Ot en Sien" toe te kennen. Het waarderingssymbool "Ot en Sien bestaat uit een replica van het beeldje dat staat aan de Achterheuvel.