Politie Drenthe

Maandag

Assen, 23-06-2008

Aanrijding personenautos

EEXT Zondagmiddag heeft er aan de Stationsstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten. Een 61-jarige automobilist uit Annen reed achterop de stilstaande auto van een 47-jarige vrouw uit Eext, die af wilde slaan. De man zag haar niet op tijd en kon een aanrijding niet voorkomen. Door de botsing kwam de vrouw, via een flitspaal, tot stilstand tegen een boom. Na een blaastest bleek de man te hebben gedronken. Hij had een promillage van 0,7 promille en kreeg een proces-verbaal. (08-147746)

Politie beboet alcomobilisten

EMMEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 28-jarige man uit Emmen beboet voor het rijden onder invloed. De man werd aan de Vleerackers staande gehouden. Hij bleek een promillage van 0.6 te hebben. De man kreeg een proces-verbaal. (08-147804)

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 44-jarige vrouw uit Meppel beboet voor het rijden onder invloed. De vrouw viel door haar rijgedrag op en werd staande gehouden op de Marktstraat. Ze bleek teveel te hebben gedronken, ze had een promillage van 0,7. Ze kreeg een proces-verbaal. (08-147809)

Rijbewijs ingevorderd

BORGER Zondagavond heeft de politie een 52-jarige motorrijder uit Ter Apel beboet voor een snelheidsovertreding. De man reed op de N374 bij Borger 66 km/uur te hard. Hij werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Binnenkort mag hij zich verantwoorden voor Justitie. (08-147782)

Politie houdt verdachte bedreiging aan

STEENBERGEN Zondagmiddag heeft de politie een 35-jarige man uit Steenbergen aangehouden op verdenking van bedreiging van een 32-jarige man uit Roden. Beide mannen verbleven op een camping en kregen onenigheid, waarop de verdachte de andere man zou hebben bedreigd met de dood. De 32-jarige man deed hiervan aangifte. De verdachte werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en bekende de bedreiging. Hij kreeg een dagvaarding mee. (08-147778)