Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 23-06-2008

Heling

AMERSFOORT De politie heeft zondagmiddag drie minderjarige jongens uit Amersfoort aangehouden omdat zij op een gestolen bromfiets reden.

Een burgerkoppel van de politie zag de jongens, 14 (2) en 16 jaar oud, rijden op een bromfiets op de Barchman Wuytierslaan. Bij controle van de bromfiets bleek dat deze op vrijdag 20 juni was gestolen op de Van Galenstraat. De Amersfoorters werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd inbeslaggenomen. De verdachten zijn na verhoor door de ouders opgehaald.

Veel mis

HOOGLAND De politie heeft zondagavond om 23.45 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat er wel bijzonder veel mis was.

De agenten zagen de man rijden in een auto op de Bunschoterstraat waarbij opviel dat hij van links naar rechts over de weg reed. In verband met het vermoeden van alcoholgebruik werd de man gecontroleerd waarbij inderdaad bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de man 360 ug/l. Bij controle van zijn identiteit bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs, nog gesignaleerd stond voor openstaande boetes van in totaal bijna 1700 euro en te boek stond als ongewenst vreemdeling.

De verdachte werd ingesloten.