Breevast en Immobel verwerven belang van Dexia Bank in RAC

23/06/2008 10:33

Breevast

DE TWEE PROJECTONTWIKKELAARS ZETTEN HUN SAMENWERKING VOORT OM EEN BELANGRIJK PROJECT IN HET CENRUM VAN BRUSSEL TE VERWEZENLIJKEN

Breevast en de Immobiliën Vennootschap van België (Immobel) hebben de aandelen verworven die Dexia Bank bezat in RAC Investment Corp. N.V., de vennootschap die eigenaresse is van het Rijks Administratief Centrum (RAC) in Brussel. Hiermee zijn BREEVAST en de IMMOBEL de enige aandeelhouders en zullen ze deze site gezamenlijk herontwikkelen.

BREEVAST en IMMOBEL zijn bijzonder enthousiast over dit project, dat centraal gelegen is op het kruispunt van de Brusselse boven- en benedenstad. Het Rijks Administratief Centrum is de ideale bakermat voor een multifunctioneel project. Een grondige renovatie om kantoor- en woonruimte te kunnen aanbieden, zal uitgevoerd worden met het grootste respect voor de omgeving en de buurtbewoners. Daarnaast zal er bijzondere aandacht uitgaan naar de milieuprestaties door te kiezen voor duurzame technieken en materialen.

Over BREEVAST:

Breevast, opgericht in 1963, richt zich op het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van commercieel en residentieel vastgoed in West- en Centraal Europa, alsmede Noord-Amerika. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam heeft Breevast kantoren in Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Frankfurt, Bratislava, Warschau en Newport Beach (Verenigde Staten). De totale omvang van de assets onder management van Breevast en haar aandeelhouder bedraagt ruim EUR 4 miljard (www.breevast.nl ; www.breevast.be).

Over de Immobiliën Vennootschap van België:

De Immobiliën Vennootschap van België (genoteerd op Euronext Brussels onder de naam IMMOBEL) is sinds 145 jaar een "leader" in de Belgische vastgoedmarkt (www.immobel.be).

De activiteiten van Immobel richten zich op het verkavelen en ontwikkelen van kantoren en residentiële projecten. Het projectmanagement ten behoeve van haar projecten wordt door Immobel zelf uitgevoerd.