Gemeente Leeuwarden

Minister Van der Hoeven geeft startschot Frisian Solar Challenge

Minister van Economische Zaken, mevrouw Maria Van der Hoeven, geeft vandaag 23 juni om 11.15 uur het startschot van de Frisian Solar Challenge. Aansluitend neemt zij deel aan een rondetafelgesprek over de economische effecten van de Frisian Solar Challenge. Dit doet zij in aanwezigheid van gedeputeerde Anita Andriesen, Wubbo Ockels, burgemeester Ferd Crone en wethouder Yvonne Bleize.

Vanmiddag om 14.30 uur is zij aanwezig bij het bedrijfssymposium 'Energiek ondernemen in het Noorden'. Dit bedrijfssymposium vindt plaats in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Hier vindt ook de ondertekening van het energieakkoord door het bedrijfsleven plaats.

Minister Van der Hoeven bezoekt om 15.15 uur APA BV (Advanced Photovoltaic Applications) aan de James Wattstraat 4 te Leeuwarden. Burgemeester Crone en de Leeuwarder wethouder van Economische zaken, Marga Waanders, gaan met haar mee op bedrijfsbezoek. APA heeft een unieke combinatie voor de ontwikkeling van zonnecellen. Het bedrijf maakt gebruik van nieuwe materialen en technieken en heeft een uniek productieproces ontworpen die uiteindelijk de kosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Persmomenten:
11.45 - 11.50 uur Prinsentuin Vanaf de startschotlocatie tot aan de Koperen Tuin heeft de pers gelegenheid tot het stellen van vragen. 12.00 - 12.30 uur Koperen Tuin De media kan aanwezig zijn bij het rondetafelgesprek over de economische effecten van de Frisian Solar Challenge. 17.00 uur APA Kort persmoment voor het stellen van vragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:gemeente Leeuwarden, perstelefoon: 058 2334002.