CDA afdeling Gelderland


Actie tegen fietsendiefstal in Doetinchem

---

CDA-Statenlid Mark Slinkman vertegenwoordigde het provinciebestuur bij het startschot voor het anti-fietsendiefstaloffensief in Doetinchem, op 13 juni 2008. Het offensief is een co-productie van de Fietsersbond, de provincie Gelderland en zeven Achterhoekse gemeentes.

Het offensief is er op gericht om bewoners bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen om het stelen van hun fiets te voorkomen.

Goede sloten zijn al het halve werk. Dat merkte ook de âfietsendiefâ; een acteur die op ludieke wijze publiciteit aan het offensief geeft door in het openbaar fietssloten te kraken. In Eibergen en Winterswijk wist hij alle fietssloten nog te kraken. De daarna nieuw aangeschafte sloten bleken hem in Doetinchem echter in drie gevallen te veel. Bovendien werd zijn vlucht onder grote publieke belangstelling verijdeld door inzet van twee âbikersâ, speciaal getrainde Doetinchemse agenten op mountainbikes.

Mark Slinkman overhandigde na een korte toespraak een elektrische graveerpen aan burgemeester Herman Kaiser van Doetinchem. Nadat deze succesvol een fiets van een postcode had voorzien, kreeg hij uit handen van het statenlid voor de Doetinchemse handhavers nog een pda, waaraan een tweejarig abonnement is gekoppeld op de landelijke databank van gestolen fietsen.

Slinkman: âVolgend jaar is er een sluitend netwerk van fietsroutes door heel Gelderland. Over al die fietspaden moet natuurlijk straks flink gefietst gaan worden. We hopen dat dit offensief eraan bijdraagt dat de fiets als een betrouwbaar en veilig vervoermiddel zal worden ervarenâ.

Meer informatie:
Mark Slinkman, Statenlid CDA Gelderland
m.slinkman@ps.gelderland.nl
Tel.06-13 260 230

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 23-6-2008