AutoRai

Designprijs voor Alfa 8C in verkiezing van Auto 2008 Innovatieprijzen

(6/23/2008)
In de verkiezing van de Auto 2008 Innovatieprijzen sleepte de Alfa Romeo 8C Competizione de Designprijs in de wacht. De redactie van Autoweek bepaalt jaarlijks welke van de in het afgelopen jaar nieuw geïntroduceerde autoâs er voor de tien Innovatieprijzen in aanmerking komen.

Dit jaar waren er 55 kandidaten die meestreden. De 8C Competizione werd gekozen tot de auto met het mooiste design van allemaal.

De jurybeoordeling van de redactie van Autoweek was duidelijk: âDe 8C Competizione van Alfa Romeo is van een dermate schoonheid dat je zou willen dat Alfa Romeo er meer van maakt dan de gelimiteerde serie van 500 autoâs. De auto is dynamisch en sportief en heeft tegelijkertijd een sensuele uitstraling. Het gebruik van carbon voor de carrosserie geeft het geheel een extra dimensieâ.

Juiste weg
âDe 8C Competizione is een exclusieve sportwagen die alle waarden laat zien die Alfa Romeo, voor de autoâs die wij vanaf nu gaan introduceren, heeft gedefinieerd: volop aandacht voor techniek, veiligheid, sportiviteit, passie én designâ, aldus Henk Salomons, algemeen directeur van Alfa Romeo Nederland. âHet winnen van de Designprijs bij de verkiezing van de Auto 2008 Innovatieprijzen geeft aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen en dat aan één van de belangrijke credoâs van Alfa Romeo â âde toekomst gestalte gevenâ âinvulling wordt gegeven. De 8C is de voorbode van het design van toekomstige modellen. Wij zijn trots dat we de prijs hebben gewonnen en weten zeker dat de fabriek er net zo verguld mee is. Natuurlijk heeft de jury gelijk dat het jammer is dat de 8C Competizione er slechts in een gelimiteerde oplage is. Anderzijds blijft een âontmoetingâ met een 8C nu altijd een bijzondere!â