Nederlanders vinden dat Hiddink trots mag zijn op het Russische Elftal

23/06/2008 10:57

Newcom Research & Consultancy BV

Bijna alle Nederlanders (98 procent) vinden dat Guus Hiddink (zeer) trots mag zijn op het Russische elftal. Ruim de helft van Nederland hoopt ook dat, van de landen die nu nog voor de titel kunnen gaan, Rusland Europees Kampioen 2008 wordt. Zes op de tien Nederlanders (59 procent) vinden dat Guus Hiddink de meest ideale opvolger van Marco van Basten zou zijn. Dit blijkt uit een peiling van Newcom Research & Consultancy B.V. onder ruim 600 Nederlanders.

Europees Kampioen

Nu Oranje uitgeschakeld is op het EK, hoopt ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) dat Rusland Europees Kampioen 2008 wordt. Vijftien procent hoopt dat Spanje met de eer mag gaan strijken. Eén op de tien (11 procent) hoopt dat Turkije zich kampioen mag gaan noemen. Zes procent is er voorstander van dat Duitsland Europees Kampioen wordt. Veertien procent maakt het niet uit wie Europees Kampioen gaat worden.

Beoordeling wedstrijd

Ruim acht op de tien Nederlanders vond dat Oranje onaantrekkelijk voetbal speelde (83 procent). Iedereen vond Oranje niet dominant spelen, terwijl 91 procent vond dat Rusland wel dominant speelde. Zeven op de tien Nederlanders vond Oranje voorzichtig spelen. Dit gold niet voor het spel van Rusland. 91 procent van de Nederlanders vond namelijk dat Rusland niet voorzichtig speelde. Drie kwart van de Nederlanders (76 procent) is van mening dat Oranje een angstige wedstrijd speelde. Ruim negen op de tien (94 procent) vond dat Rusland daarentegen juist geen angstig spel vertoonde.

Nog geen één op de drie Nederlanders (29 procent) vindt dat Marco van Basten tijdens de wedstrijd de juiste tactische beslissingen heeft genomen. In de laatste poulewedstrijd tegen Roemenië vond 83 procent nog dat Van Basten de juiste tactische beslissingen had genomen. Bijna zes op de tien Nederlanders (58 procent) vindt dat de verwachtingen ten aanzien Oranje tijdens dit EK te hooggespannen waren. In de laatste poulewedstrijd waren vier op de tien Nederlanders dit nog van mening.

Rapportcijfers

De kwartfinalewedstrijd van Oranje is beoordeeld met een 6.2 (de wedstrijd tegen Roemenië werd beoordeeld met een 7.9). Waar de bondscoach van Oranje, Marco van Basten, in de poulewedstrijden gemiddeld werd beoordeeld met een 7.8, krijgt Van Basten naar aanleiding van de wedstrijd tegen Rusland een 6.4.

Van de basisspelers kreeg Edwin van der Sar met een 8.5 de hoogste beoordeling. Ook in de poulewedstrijden kreeg Edwin van der Sar telkens de hoogste beoordelingen. Tevens werd de sluitpost van Oranje uitgeroepen tot de 'man of the match'. Basisspeler Nigel de Jong volgt met een 7.3 op de tweede plaats. Ruud van Nistelrooy volgt op de derde plaats met een met een 6.5. Invaller John Heitinga kreeg met een 5.8 de laagste beoordeling.





http://www.newcomresearch.nl/pers/Nederlanders%20vinden%20dat%20Hiddink%20trots%