Gemeente Binnenmaas

Brochure Vlietproject

Met het Vlietproject wordt een prachtig natuurnetwerk ontwikkeld dwars door het midden en het westen van de Hoeksche Waard. Er is een brochure over gemaakt die u gratis kunt afhalen bij het gemeentehuis en de bibliotheken.

Het Vlietproject zorgt ervoor dat het landschap van de Hoeksche Waard in ere wordt hersteld. Dit gebeurt door verschillende natuurgebieden in en aan de randen van de Hoeksche Waard met elkaar te verbinden en de oorspronkelijke vorm in de kreken terug te brengen. Meer informatie vindt u in bovenvermelde brochure en op de website: www.vlietproject.nl.

Opening Oeverlandjes

Onderdeel van het Vlietproject zijn de Oeverlandjes, die op woensdag 25 juni in beheer worden gegeven van Staatsbosbeheer. Bij de overdracht spreekt burgemeester Borgdorff als voorzitter van de Commissie Hoeksche Waard. Met de Oeverlandjes zijn de oevers van de Binnenbedijkte Maas opnieuw ingericht. Er ontstaat een natuurlijke verbinding tussen de deelplannen van het Vlietproject en het plan Argusvlinder in het oosten van de Hoeksche Waard.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl