Datum: 23 juni 2008


---

Hillegom Proces-verbaal voor geluidsoverlast De politie heeft een proces-verbaal uitgeschreven aan een bewoner van de Elsbroekerlaan voor het produceren van dusdanig hard geluid dat een groot aantal mensen er in de omgeving mogelijk last van hebben gehad. De politie kwam na een melding van geluidsoverlast op zondag 22 juni, rond 03.00 uur, te plaatse. Het geluid wat afkomstig was van een feest stond hard en weerkaatste tussen de flats. De politie heeft de veroorzaker het geluid laten uitzetten en hem een proces-verbaal aangezegd.

Katwijk Aanrijding op fietspad De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op het Westerbaanpad in Katwijk Op zaterdag 21 juni, rond 16.15 uur, ontstond er een aanrijding waarbij een 26 jarige Katwijkse gewond raakte aan haar hoofd. De Katwijkse reed op haar snorfiets over het Westerbaanpad en kwam in aanraking met een tegemoetkomende bromfietser van 46 jaar uit Katwijk. De Katwijker stapte na de aanrijding weer op zijn bromfiets zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. De politie is een onderzoek gestart naar de bromfietser, niet alleen voor het verlaten van een ongeval, maar ook had hij niet met zijn bromfiets op het fietspad mogen rijden.

Leiden Doorrijder aangehouden De politie heeft een 29 jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij een wielrenner had aangereden en vervolgens doorgereden was zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Op zaterdag 21 juni, rond 12.40 uur, vond de aanrijding plaats op de Maresingel. De automobilist wilde vanaf de Waldeck Pyrmontstraat de Maresingel opdraaien. Hij zag de twee wielrenners te laat en een van hen botste tegen zijn auto, kwam op de voorruit terecht en viel vervolgens op de grond. Gelukkig had de wielrenner, een 59 jarige Leidenaar, een helm op en raakte hij niet gewond aan zijn hoofd. Hij raakte wel gewond aan zijn benen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is na het ongeval doorgereden. Door de aanrijding was zijn voorruit vernield. Agenten die naar de aanrijding toegingen zagen de auto met kapotte ruit hun kant op komen rijden op de Rijnsburgersingel en hielden hem aan. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau. Omdat hij doorgereden is na een aanrijding krijgt hij een proces-verbaal.

Leiden Getuigen gezocht van bekrassingen auto's De politie is een onderzoek gestart naar een groot aantal bekrassingen die in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni zijn toegebracht op auto's. Inmiddels heeft de politie zo'n 15 aangiftes binnen. Onder andere auto-eigenaren die hun auto geparkeerd hadden op de Haven, de Zijlsingel, de Vestestraat, de Munnikenstraat en de Waardstraat hebben aangifte gedaan. De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben dat verband houdt met de bekrassingen zich te melden via 0900-8844.

Leiden Drie aanhoudingen voor vernielingen De politie heeft twee jongens van 19 en 20 jaar uit Leiden en Almere en een 17 jarige meisje uit Almere aangehouden op verdenking van het vernielen van auto's, containers en bloembakken. De politie werd op zondag 22 juni, rond 02.35 uur, gebeld door een getuige die meldde dat drie jongeren auto's vernielden op de Hansenstraat. De getuige volgde de jongeren en gaf de locatie door aan de politie. De politie heeft hen op de Willem de Zwijgerlaan aan kunnen houden en meegenomen naar het politiebureau. De twee mannelijke verdachten zouden verantwoordelijk zijn voor de vernielingen, zij waren onder invloed van alcohol waardoor zij zich weinig wisten te herinneren. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie vraagt gedupeerden aangifte te doen van de vernielingen. Inmiddels zijn er al een aantal aangiftes binnen. Deze worden gevoegd in het dossier wat naar justitie zal worden toegestuurd.

Leiden Mishandeling op de Haven De politie heeft op zondag 22 juni, rond 01.50 uur, een 18 jarige Leiderdorper en een 19 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 21 jarige Leidse en een 22 jarige Leidenaar. Het tweetal liep langs een hen onbekend jongen en meisje die op het pleintje van de Zijlpoort stonden. Het leek alsof het meisje hulp nodig had en het tweetal besloot te helpen. Op dat moment vormt zich echter een groep jongeren om hen heen en worden beiden geduwd, geschopt en geslagen. De Leidenaar is na de mishandeling voor onderzoek meegenomen door de ambulance. Op aangeven van het tweetal en getuigen heeft de politie twee verdachten aan kunnen houden. Beiden zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Vechtpartij op de Surinamestraat De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling waarbij een persoon in de buik is gestoken. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

Op zondag 22 juni, rond 01.20 uur, kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden op de Surinamestraat waarbij iemand was neergestoken. De politie is direct ter plaatse gegaan en kon twee verdachten, een 16 jarige Leidenaar en een 17 jarige Leidenaar aanhouden. Zij waren door de vechtpartij ook gewond geraakt en zijn voordat zij naar op het politiebureau werden ingesloten voor controle langs het ziekenhuis gegaan.

De twee verdachten waren in gezelschap van een derde persoon toen zij ruzie kregen met een groep personen van tussen de 10 en 15 man. De ruzie liep uit op een vechtpartij waarbij er gedreigd werd met een mes en een 18 jarige Leidenaar werd gestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De twee verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de aanleiding van de mishandelingen en de derde verdachte voort.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zondag 22 juni vond even voor 12.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde van de Laan der Continenten met de Dr. J.M. den Uylsingel. Een 61 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn reed over de Laan der Continenten in de richting van Kerk en Zanen. Op de rotonde verleende zij geen voorrang aan een 59 jarige fietser uit haar woonplaats. Hierop ontstond er een aanrijding tussen de twee. De man werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft zondag 22 juni rond 02.00 uur twee Alphenaren van 19 en 25 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in vier winkels in winkelcentrum de Ridderhof. Getuigen hoorden geluiden van glasgerinkel waarna de politie werd gebeld. Aan de zijde van de Burgemeester Bruins Slotsingel zagen agenten een ingeslagen ruit van de toegangsdeur. Beneden bij de trap werd de 25 jarige verdachte aangehouden. Terwijl agenten daarna in het winkelcentrum waren, renden plotseling twee personen uit de bloemenzaak rennen. Deze renden weg in de richting van het Carmenplein. Na een achtervolging werd de tweede verdachte aangehouden op de Briljantstraat. De derde wist te ontkomen. De politie doet nader onderzoek.

Leimuiden Verkeersongeval fietsers Zaterdag 21 juni vond om 14.40 uur op de Bilderdam een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 65 jarige vrouw uit Kudelstaart sloeg linksaf in de richting van de brug waarna een 56 jarige racefietser uit haar woonplaats tegen haar aanfietste. De man werd met vermoedelijk een gebroken elleboog en een verwonding aan de heup overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Zevenhoven Verkeersongeval Zaterdag 21 juni vond even na 15.00 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 72 jarige racefietser uit De Hoef reed over het Vijfbruggenpad in de richting van het Noordeinde. Bij de kruising met de S. van Drielstraat zag hij door een hoge heg de andere fietser die uit deze straat kwam te laat. Beiden konden elkaar niet meer ontwijken. De racefietser moest naar het Hofpoort Ziekenhuis voor hechtingen aan een been. Daarnaast liep hij enkele kneuzingen op. De andere fietser, een 46 jarige man uit Zevenhoven, liep vermoedelijk gekneusde ribben en een schaafwond op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Gouda Man beroofd van geld Een 58 jarige Hagenaar heeft aangifte gedaan van beroving van zijn geld op zondag 22 juni rond 01.50 uur. De man fietste over de Lethmaetstraat toen hij werd ingehaald door een groepje van ongeveer zes jongens. De jongeren vielen de man lastig door hem te duwen. Hierdoor moest de man stoppen waarna één van de jongens aan de fiets begon te trekken terwijl een ander om geld vroeg. Nadat wat geld uit zijn handen was gegrist zijn de jongens er vandoor gegaan. De man merkte later dat ook zijn sigaretten en een sleutelbos wegwaren.

Waarder Eenzijdig verkeersongeval Zaterdag 21 juni vond even na 01.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Verlengde Tuurluur. Een 32 jarige automobilist uit Utrecht reed in de richting van de Vierbergenweg toen hij net voor de bocht een vrachtwagen inhaalde. De bestuurder verloor echter de macht over het stuur en raakte twee verkeersborden waarna hij met zijn auto in de sloot terechtkwam. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Auto gestolen In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni is een groene Volkswagen Transporter gestolen vanaf een parkeerplaats aan de achterzijde van een woning aan De Akker. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. De auto staat gesignaleerd als gestolen.

Waddinxveen Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondagavond 22 juni een 40 jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16 jarige plaatsgenoot op een speelplaatsje bij het Schuberthof. De man schopte de jongen nadat een familielid van hem wederom ruzie had gekregen met een groepje jongeren.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --