Politie Haaglanden

Persberichten 23 juni

Haaglanden, 23-06-2008

Metaaldief
Den Haag Zondagavond 22 juni rond 22.30 uur ontving de politie een melding dat er ingebroken zou worden in een slooppand aan de Loevesteinlaan. Toen agenten bij het pand arriveerden zagen ze direct twee tassen met zink en lood staan. Deze waren waarschijnlijk uit het pand gestolen en alvast klaargezet op de vluchtroute. De agenten gingen hierop met een politiehond het pand in, op zoek naar een mogelijke verdachte. De diensthond had deze snel gevonden in het toilet. Daar verstopte een 38-jarige Hagenaar zich. Nadat de hond hem vastgreep, konden de agenten de man aanhouden en naar het politiebureau meenemen voor verhoor.

Verstoppen voor de politie
Den Haag Een inbreker probeerde zich maandagmorgen 23 juni rond 02.30 uur te verstoppen voor de politie, door zich onder een tafel te verschansen, in de woning (Coevordenstraat) waar hij op dat moment binnen geslopen was. De politie vond de 19-jarige Hagenaar snel en hield hem aan. Dat de Hagenaar door de politie werd gesnapt, was aan hem zelf te wijten. Een getuige zag de man opzichtig door binnentuinen rennen en een balkon opklimmen. Bovendien maakte het inslaan van een raam het nodige lawaai.

Geweld binnenshuis
Den Haag Een 47-jarige man uit Den Haag mishandelde zondag 22 juni om 11.15 uur zijn echtgenote zodanig, dat agenten te hulp moesten komen. De man sloeg de vrouw enkele malen waardoor zij moest vluchten. Omstanders belden de politie die de man in zijn woning kon aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Scooterrijder raakt scooter kwijt
Den Haag de politie beëindigde zondag 22 juni om 14.00 uur een wilde rit van een 18-jarige scooterrijder. De man reed met hoge snelheid en negeerde diverse verkeerslichten in de binnenstad. Op de Denneweg reed de jongen tegen het verkeer in en aangekomen op de Mallemolen moesten diverse voetgangers zich uit de voeten maken om een aanrijding met de racende jongen te voorkomen. Politieagenten hielden de jongen aan. Hij kreeg meerdere processen-verbaal. De scooter namen zij in beslag.

Flinke borrel
Den Haag Twee automobilisten (27 en 28 jaar) konden het afgelopen weekend hun rijbewijs inleveren. Zij werden gesnapt met te veel drank op. De 27-jarige liep op de Bierkade tegen de lamp en blies 640 ugl. De 28-jarige werd op de Laan betrapt terwijl hij mobiel aan het bellen was. Toen de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Hij blies 870 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Aanhoudingen na mishandeling
Leidschendam De politie heeft op vrijdag 20 juni omstreeks 07.00 uur twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. De beide jongens, 14 jaar en afkomstig uit Leidschendam en Amsterdam hadden op dinsdag 10 juni op de Gravin Juliana van Stolberglaan een 15-jarige Leidschendammer mishandeld. Het slachtoffer kon de politie een goed signalement verschaffen aan de hand waarvan de beide jongens konden worden aangehouden. Zij hebben bekend geweld tegen de Leidschendammer te hebben gebruikt. De 14-jarige Leidschendammer, een jeugdige veelpleger, werd op maandag 23 juni geleid voor de rechter commissaris. De 14-jarige Amsterdammer zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Brommer en auto botsen
Wassenaar Een 16-jarige bromfietser uit Wassenaar reed zondag 22 juni om 14.30 uur op het fietspad parallel aan de N44, in de richting van Leiden toen een 52-jarige automobilist uit Wassenaar hem aanreed op de kruising met de lange Kerkdam. De automobilist sloeg daar vanaf de N44 rechtsaf. De ambulance vervoerde de jongen met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis.

Vechtpartij
Rijswijk De politie kreeg zondag 22 juni om 15.10 uur de melding dat er gevochten werd op de Generaal van Daalenstraat. Agenten troffen daar een groepje, waarvan een 18-jarige Rotterdamse zei geslagen zijn door een 54-jarige Rotterdammer. Ook een derde betrokkene, een 22-jarige Rijswijker zou volgens een getuige klappen hebben uitgedeeld. De ruzie zou begonnen zijn om geldzaken. De agenten hielden de twee mannen aan en de zaak wordt verder uitgezocht.

Inbraak in waterskicentrum
Honselersdijk Een beveiligingsbedrijf gaf maandag 23 juni om 05.20 uur aan de politie door dat er was ingebroken in het waterskicentrum aan de Broekpolderlaan. Ze konden een goede omschrijving geven van de auto die daarbij weggereden was. Aan de hand van die aanwijzingen, keken alle politie-eenheden uit naar desbetreffende auto. Om 05.40 uur zagen agenten de auto op de Kerkstraat en hielden de bestuurder aan. De bestuurder, een 27-jarige man uit Den Haag, blijkt een veelpleger en zit nog vast voor nader verhoor.

Twee bromfietssters botsen
Pijnacker Twee bromfietssters reden zondag 22 juni om 17.15 uur tegen elkaar op de Thorbeckelaan. Een 63-jarige bromfietsster uit Pijnacker reed over het pleinvormige gedeelte van de Dreeslaan en reed tussen twee autos de rijbaan weer op. Een 20-jarige bromfietsster uit Pijnacker kon daar een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulances vervoerden beide vrouwen naar het ziekenhuis

Politie controleert bij scooterwedstrijd
Zoetermeer - Het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV), een groep motorrijders van Politie Haaglanden en de technische dienst controleerden zondag 22 juni in de omgeving van het evenement SBO scootersprint op het Koraalrood diverse bromfietsen. De SBO scootersprint is een legale racewedstrijd voor scooters en bromfietsen op de Edelgasstraat in Zoetermeer. De motorrijders van de politie brachten in totaal 73 bromfietsers die zich in de omgeving van het evenement bevonden naar de controleplaats. Van deze 73 bleken er 24 bromfietsen opgevoerd te zijn. Van zes bestuurders werd het kentekenbewijs ingenomen. Verder deelde de politie ook boetes uit voor rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm, het niet bij zich hebben van een rijbewijs of kentekenbewijs en het rijden met een ingebouwde snelheidsbegrenzer.
Gelijktijdig hield de politie op de Oostweg een snelheidscontrole. Van de 2786 passanten reden er 25 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 117 km per uur, terwijl 80 km de maximumsnelheid is.

Politie zoekt getuigen zedenzaak
Zoetermeer De politie is op zoek naar een man die zondag 22 juni om 14.00 uur twee meisjes (7 en 8 jaar) uit Zoetermeer onzedelijk betastte. De meisjes waren aan het spelen op een speelterrein aan de Van Beeckstraat, toen een man aan hen vroeg of ze mee wilden helpen een zwart katje te zoeken in de bosjes. Daar heeft hij beide meisjes onzedelijk bestast. Het gaat om een wat oudere man met een getinte huidskleur en een grijze snor, een tatoeage op zijn onderbeen en mogelijk ook één op zijn linkerarm. Hij had een zonnebril op met een zwart montuur. Hij reed op een rode scooter en droeg een zwarte helm met een tandenmotief. (Her)kent u deze man of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van deze man? Neemt u dan contact op de politie via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.