Gemeente Den Haag

Internationaal Rozenconcours in Westbroekpark

Donderdag 10 juli 2008 is voor de 48ste keer het Internationale Rozenconcours van Den Haag in het Westbroekpark.

Het Rozenconcours vindt traditiegetrouw plaats in juli, omdat de rozen dan in bloei staan. 350 Rozenrassen uit alle windstreken geuren en kleuren op hun best en 50 rozenrassen dingen mee naar de Gouden Roos. Bijna 40 rozenveredelaars uit 20 landen laten hun rozenrassen keuren tijdens dit concours. Uit de te keuren rozenrassen kiezen een aantal speciale commissies de winnende rozen. De roos met het hoogste aantal punten wint de Gouden Roos van de stad 's- Gravenhage.

Festival des Roses
Het Internationale Rozenconcours wordt afgesloten met het Festival des Roses. Een swingend feest met Jazz van Michael Varekamp & Different Colors, dans door Lonneke van Leth en Jolanda Boejharat, een wervelende show van De Wereldband en meeslepende Salsamuziek van Masalsa. Picknickmanden zijn te huur om de avond compleet te maken.

Deze kunnen alvast gereserveerd worden op
www.denhaag.nl/rozenconcours.

Tijdens deze avond worden ook de prijzen van het concours uitgereikt. Het festival is op 10 juli van 19.00 uur tot 23.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Het festivalterrein is aan het einde van de Kapelweg bij het wok restaurant in het Westbroekpark.

Voor meer informatie over alle activiteiten zie: www.denhaag.nl/rozenconcours