Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Koninklijke onderscheiding voor Gert Sluis

23 juni 2008 print
Drs. G.J. Sluis ( 65) ontving uit handen van burgemeester Berry Groen op 19 juni in de sociëteit van de Amsterdamse Voetbalclub in Buitenveldert een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gert Sluis heeft ruim 25 jaar een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de samenwerking tussen de EU-lidstaten op het gebied van toepassing en modernisering van de douaneregels. Met zijn deskundigheid en grote dossierkennis is de heer Sluis steeds een solide pijler geweest voor de diverse douanecomités van de Europese Commissie. Hij heeft de Europese samenwerking daadwerkelijk bevorderd. Hij heeft gestalte gegeven aan het streven tot erkenning van de Europese douanelaboratoria. Daardoor is het bedrijfsleven in de Europese Unie verzekerd van een eerlijke en gelijke behandeling door de diverse nationale douanediensten.

Gert Sluis heeft zich bijzonder ingezet bij de ondersteuning van nieuwe EU-lidstaten in de periode voorafgaand aan en volgend op hun toetreding. Hij heeft de douanediensten van Polen, Estland, Litouwen en Bulgarije geadviseerd bij de organisatie en toerusting van nieuwe laboratoria. Bovendien heeft hij met het oog op kennisoverdracht zelfstandige cursussen opgezet en is ter plaatse opgetreden als docent.

Gert Sluis was gedurende bijna 20 jaar voorzitter van het Scientific Subcommittee, het wetenschappelijke orgaan van de Wereld Douane Organisatie te Brussel. Hij is negen keer herkozen als voorzitter, hetgeen heel uitzonderlijk is voor deze mondiale organisatie.

Bovengenoemde prestaties heeft Gert Sluis geleverd naast zijn eigenlijke functie, directeur van het Douanelaboratorium in Amsterdam. Die functie heeft hij 22 jaar uitgeoefend en in die periode heeft hij het laboratorium omgevormd tot een moderne en efficiënte organisatie. Het laboratorium kan daardoor de Douane en Belastingdienst op een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande wijze ondersteunen en vertegenwoordigen bij douanetechnische geschillen met het bedrijfsleven.
^
Oranje bloemetje