Provincie Groningen

digitale Atlas Leefomgeving Denk mee over de invulling en presentatie van een digitale Atlas Leefomgeving 23 juni 2008

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft het project Atlas Leefomgeving opgestart om te werken aan een plek op internet waar burgers en professionals met behulp van een postcode inzicht krijgen in de kwaliteit van hun directe omgeving. Om de behoeften van de gebruiker inzichtelijk te maken nodigt VROM iedereen uit om deel te nemen aan het Internetpanel Atlas Leefomgeving.

Bewust kiezen doe je op basis van informatie. In een open, moderne samenleving heeft de transparante overheid de taak informatie over de kwaliteit van de leefomgeving en gezondheid toegankelijk te maken. In Nederland is al veel informatie beschikbaar bij gemeenten, provincies en andere organisaties die informatie verzamelen over de omgeving. Het Ministerie van (VROM) heeft het project Atlas Leefomgeving opgestart om te werken aan een goede informatievoorziening. Aangezien alleen de gebruiker kan bepalen of de informatievoorziening voldoet, is het Internetpanel Atlas Leefomgeving opgezet om de behoeften van de gebruiker in kaart te brengen.

Welke informatie over uw omgeving zou u graag willen kunnen vinden in zo'n Atlas? Hoe kan de informatie volgens u het beste worden gepresenteerd? Welke mogelijkheden moet een Atlas u bieden? Of heeft u behoefte aan overzicht in relevante milieu- en gezondheidsinformatie voor uw organisatie? Bent u benieuwd naar effecten van luchtkwaliteit op de plaatselijke gezondheid? Om op deze vragen een antwoord te krijgen nodigt het Ministerie van VROM iedereen van harte uit om mee te doen aan het Internetpanel Atlas Leefomgeving. Zowel beroepsmatige als niet-beroepsmatige gebruikers van informatie over de leefomgeving zijn welkom om mee te denken. De komende maanden zal dit panel een aantal keer om advies worden gevraagd over de inhoud, presentatie en de mogelijkheden van een Atlas Leefomgeving. Bovendien maken de panelleden kans op één van de 100 VVV Irischeques van 20 euro!

Klik hier voor uw aanmelding voor het Internetpanel Atlas Leefomgeving.

Mocht u op dit moment vragen hebben, dan kunt u per telefoon (070 3028192) of e-mail (ys@bureauklb.nl ) contact met ons opnemen. Voor meer informatie kunt u ook het Informatieblad Atlas Leefomgeving lezen. U vindt het onderaan deze pagina.

23 juni 2008