CDA afdeling Gelderland


Bijeenkomst herstructurering Bedrijventerreinen
---

Op woensdag 11 juni woonde CDA-statenlid Mark Slinkman op bedrijventerrein De Mars in Zutphen een boeiende bijeenkomst bij over de aanpak van herstructurering van bedrijventerreinen.

Gelderland heeft een stevige ambitie waar het gaat om de aanpak van verouderde en verrommelde bedrijventerreinen. Een rondrit over De Mars toonde nut en noodzaak van een grondige aanpak op beeldende wijze.

CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren legde de genodigden uit te willen gaan voor de meest effectieve én efficiënte aanpak. Het bestaande beleid is daarom tegen het licht gehouden.

Op vijf bekende herstructureringslokaties in Gelderland is onderzoek verricht. Tijdens de bijeenkomst van 11 juni werden de resultaten hiervan bekend gemaakt en was er gelegenheid deze te becommentariëren en input te leveren voor de nieuwe Gelderse Strategie.

Uitgangspunt was om veel aandacht te geven aan ervaringsdeskundigen. Er waren ondernemers en wethouders uit de onderzochte gemeenten, en vertegenwoordigers van onder andere de SER, Oost NV, de Gelderse Milieufederatie, de verantwoordelijke ministeries en de landelijke taskforce Herstructurering Bedrijventerreinen.

Slinkman: âIk onderschrijf de conclusie uit het onderzoek dat een succesvolle aanpak begint door goed te kijken naar de wensen van de ondernemers. Daar zit volop ambitie om waardevermindering van het bedrijfsvastgoed in stijging om te zetten. We moeten in voortdurend overleg de ondernemers- en vastgoedpraktijk goed in beeld krijgen, zodat we tot een succesvolle aanpak komenâ.

Meer informatie:
Mark Slinkman, Statenlid CDA Gelderland
m.slinkman@ps.gelderland.nl
Tel. 06- 13 260 230

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 23-6-2008