CDA afdeling Gelderland


CDA Statendag 2008 in Zuid Holland

---

Statenleden Petra van den Born en Jan Dijkstra in de Eerste Kamer

Vrijdag 20 juni hebben CDA statenleden uit alle provincies van Nederland een werkbezoek gebracht aan Zuid-Holland.

Het centrale thema van de dag was âZuid-Holland, misschien wel de meest innovatieve provincieâ. De dag begon met een bezoek aan de Eerste Kamer, waar de delegatie werd toegesproken door de voorzitter van de Eerste Kamer, Yvonne Timmerman-Buck.
Hierna waren er inleidingen met het thema innovatie door de heer Van den Berg, voorzitter van het college van bestuur van TU Delft en Asje van Dijk, CDA gedeputeerde van Zuid Holland. Vervolgens werd er met de inleiders en Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen en Eerste Kamerlid Hans Klein Breteler over dit onderwerp verder gediscussieerd .

âs Middags waren er drie excursies:


1) Innovatie en cultuur (Erfgoedhuis Delft)
2) Innovatie en techniek (TU Delft)

3) Innovatie en tuinbouw (Westland)

Bij het werkbezoek aan het Westland, werd een bezoek gebracht aan Levoplant een zeer modern dat orchideeën teelt. Daarna volgde een bezoek aan telersvereniging Prominent. Prominent heeft een proefbedrijf waar trostomaten worden geteelt met een gesloten kas. Het doel is om de kas als energiebron te gebruiken.

Aan het einde van de middag ging de hele delegatie naar de Maeslantkering bij Hoek van Holland.

Hier was er een uitleg in het Keringshuis door een professionele gids over het waterbeheer in Zuid Holland. Daarna volgde een rondleiding over het terrein van de indrukwekkende stormvloedkering, de Maeslantkering.

De dag werd afgesloten met een maaltijd in Scheveningen, waarbij ook Piet Hein Donner, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanwezig was en een tafelrede gaf.

Petra van den Born
CDA Statenlid
p.vanden.born@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 23-6-2008