Gemeente Waterland


Het college van burgemeester en wethouders van Waterland ziet verdere mogelijkheden voor verplaatsing van bedrijven vanuit het Galgeriet. Het Galgeriet moet worden ontwikkeld tot een gebied met woningen, winkels en enkele kleinere bedrijven.

Dit staat in een vervolgnotitie die het college vandaag aan de gemeenteraad heeft toegezonden. Bekeken moet worden of de milieustraatfuncties kunnen worden ondergebracht bij buurgemeenten: Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam-Noord. Daarnaast moet er dan een afzonderlijke oplossing worden gevonden voor de gemeentewerf. De gemeente gaat dit de komende twee maanden onderzoeken.

Het college wil vóór 1 november 2008 verdere afspraken hierover maken met de bedrijven; dit aan de hand van de plannen voor de inrichting van het terrein aan de Hoogedijk. Verder wil de gemeente in het voor-jaar van 2009 bestemmingsplannen voor de Hoogedijk en Galgeriet in procedure brengen. Aan de hand van de planningen moet het dan mogelijk zijn om in 2011 te starten met de ontwikkeling van de Hoogedijk en in 2012 met de plannen voor het Galgeriet.