Gemeente Alkemade


Ondertekening intentieverklaring Centrum voor Zorg en Wonen

23-06-2008

Donderdag 19 juni ondertekenden gemeente Alkemade, Thuiszorgorganisatie ActiVite en Stichting Huisvesting Gezondheidszorg Alkemade (SHGA) een intentieverklaring waarin zij aangeven te willen deelnemen aan een nieuw centrum voor zorg en wonen. Op dit moment bevindt het Kruisgebouw zich nog aan de Spoorstraat in Roelofarendsveen, maar aan de Schoolbaan in Oude Wetering wordt door SHGA een geheel nieuw complex gerealiseerd.

Ondertekening intentieverklaring

In dit gebouw komen 24 wooneenheden waar ouderen, die veel zorg nodig hebben, in groepsverband kunnen wonen. Verder worden er 16 appartement gebouwd voor ouderen met zorgindicatie en komen er nog eens 6 zorggerelateerde particuliere woningen. Op de begane grond neemt onder andere het Algemeen Maatschappelijk Werk haar intrek. Het multifunctionele centrum biedt tevens ruimte aan het consultatiebureau voor de peuter- en zuigelingenzorg van ActiVite, de jeugdartsen van de GGD voor de schoolgaande jeugd en alle diensten die rondom kinderen en jongeren worden geboden. Aan de schoolbaan komt tevens ruimte voor CesarMensendieck, 1e lijnspsychologie, dagopvang/recreatie, maaltijdvoorziening en cursussen. Centraal in het pand is de ontmoetings- en vergaderruimte, voor bewoners maar juist ook voor alle inwoners van Alkemade.

De gemeente Alkemade is blij met de uitbreiding van het aantal zorgwoningen en de mogelijkheid om in het multifunctionele pand verschillende activiteiten aan te bieden. Gezien het steeds zwaarder worden van zorg voor met name dementerenden en de toename van taken namens de gemeente op het gebied van preventieve zorg voor kinderen en jeugd, biedt de nieuwe huisvesting vele mogelijkheden.