Gemeente Alkemade


Aankondiging marktconsultatie aanbesteding Hulp bij het huishouden

23-06-2008

De Leidse regiogemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Alkemade en Zoeterwoude) zijn met ingang van 1 januari 2007 verantwoordelijk voor het inkopen van Hulp bij het Huishouden in het kader van de Wmo. Aangezien de bestaande contracten eindigen op 31 december 2008, bereiden de betrokken gemeenten momenteel een Europese aanbesteding voor om tot nieuwe raamovereenkomsten te komen. De gemeenten Alkemade en Jacobswoude zullen in deze aanbesteding samen optrekken aangezien beide gemeenten per 1 januari 2009 samen een nieuwe gemeente zullen vormen.

Marktconsultatie
Ter voorbereiding op deze mogelijke aanbesteding voeren de Leidse regiogemeenten een vrijblijvende marktconsultatie onder potentiële leveranciers uit. Het doel van deze marktconsultatie is om met hulp van marktpartijen een duidelijk beeld te krijgen van de actuele (on)mogelijkheden van deze markt en de wijze waarop dit kan worden vertaald naar de aanbestedingsdocumenten. De resultaten van de marktconsultatie kunnen worden verwerkt in de aanbestedingsdocumenten. De marktconsultatie bestaat uit twee delen:


1. een plenaire bijeenkomst om aan alle geïnteresseerden de hoofdlijn van de gekozen aanbestedingsstrategie te presenteren en daarop eerste reacties en suggesties te vernemen
2. het verzamelen van individuele (schriftelijke) aanbevelingen en suggesties van de verschillende marktpartijen

Deelnemen
Deelname aan de marktconsultatie is voor deelnemers én gemeente vrijblijvend. Partijen (inclusief partijen die niet deelnemen aan de marktconsultatie) kunnen aan deze marktconsultatie geen (wederzijdse) verplichtingen of rechten jegens de gemeenten ontlenen. Deelnemers ontvangen geen vergoeding voor deelname aan deze marktconsultatie. Deze marktconsultatie dient uitdrukkelijk niet om een voorselectie te maken van gegadigden in het kader van de aanbesteding hulp bij het huishouden. Evenmin zullen bij de marktconsultatie betrokken partijen op enige wijze worden uitgesloten van eventuele participatie in een aanbesteding. De Leidse regiogemeenten nemen bij het doorlopen van deze marktconsultatie de beginselen van gelijkheid en transparantie in acht.