Rode Kruis Belgie


Jeugd Rode Kruis geeft exclusieve eerstehulpsessie voor jeugdleiders weg

Winnaars krijgen eerstehulpopleiding van Lieven Scheire op hun jeugdkamp

Met de zomer voor de deur kijken duizenden kinderen en jeugdleiders weer uit naar het jaarlijkse kamp of die onvergetelijke week op het speelplein. Maar wat als Emma struikelt en haar knie schaaft aan een uitstekende tak? Of wat als Robbe een bedorven gehaktbal eet? Jeugdleiders hebben dus maar beter een stevige lading eerstehulpkennis op zak.

Jeugd Rode Kruis lanceert daarom een gloednieuwe eerstehulpsessie op jeugdwerkmaat. In drie uur tijd krijgen jeugdleiders de basis van eerste hulp en heel wat nuttige preventietips. Een handig zakboek bundelt alle nuttige info.

Exclusieve eerstehulpsessie met Lieven Scheire te winnen Als extraatje organiseert Jeugd Rode Kruis een wedstrijd voor alle groepen die op zomerkamp gaan of die speelpleinwerkingen organiseren. De winnende groep krijgt - tijdens het zomerkamp of speelpleinactiviteit - een exclusieve eerstehulpsessie van Lieven Scheire.

Deelnemen aan de wedstrijd is erg eenvoudig : de jeugdgroepen sturen voor 2 juli een mailtje naar jeugdrodekruis@rodekruis.be, met vermelding van de concrete data van het kamp (wie, waar, wanneer en met hoeveel deelnemers) en een contactpersoon. De winnende groep krijgt dan bezoek van Lieven en zijn eerstehulpkoffer. Meer info is te vinden op www.jeugdrodekruis.be.

Mechelen, 23 juni 2008