60 jaar Het Roessingh: opening Kinder- en Pijnkliniek en O pen Dag

23/06/2008 13:15

Het Roessingh

Het Roessingh Revalidatie Centrum bestaat 60 jaar. Tegelijkertijd is er een einde gekomen aan een periode van bijna 10 jaar ingrijpend renoveren en bouwen. De afgelopen week waren de eerste feestelijkheden bij Het Roessingh merkbaar.

Donderdag 19 juni jl. werd de nieuwe Kinder- en Pijnkliniek geopend door de heer P. Omtzigt, lid Tweede Kamer en de heer Van Heek.

Zaterdag 21 juni jl. werd door een zeer groot aantal bezoekers de open dag bezocht: 5 locaties op het terrein hadden de deuren geopend. Diverse bekende sporters en diverse demonstraties en workshops zorgden voor een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

Donderdag 19 juni jl. werd op een verrassende en feestelijke wijze de nieuwe Kinder- en Pijnkliniek geopend: een kliniek met 16 1-persoonskamers voor kinderen en jongeren tot 20 jaar en met 27 1-persoonskamers voor patiënten die chronische pijn- of vermoeidheidsklachten hebben.

Naast de presentaties door de beide disciplines werd ook een bijdrage geleverd aan het programma door een groepje kinderen uit de kliniek. Zij voerden de praatjesmakersshow op. De officiële opening werd uiteindelijk verricht door de heer Godert van Heek, die ooit de villa bewoonde op het landgoed waarin Het Roessingh de eerste kinderkliniek vestigde en de heer Pieter Omtzigt, tweede kamerlid van het CDA, die in de 2e kamer veel steun heeft gegeven aan de innovatiecentra, waarvan Pijn Revalidatie er één is.

Om ook andere geïnteresseerden de kans te geven een kijkje te nemen in de nieuwe kliniek en bij de andere organisaties van Het Roessingh werd op zaterdag 21 juni jl. een open dag gehouden. Tijdens deze dag stonden de deuren open van het Roessingh Revalidatie Centrum, Onderwijs Centrum het Roessingh, Roessingh Research and Development, Roessingh Revalidatie Techniek en SMA-Oost.

Onder grote belangstelling werden zeer veel demonstraties gegeven en was het mogelijk ook zelf diverse workshops bij te wonen, onderzoeken te ondergaan en apparaten uit te proberen. Zo was het mogelijk bij Roessingh Research & Development om met behulp van een robot de armfunctie te trainen tijdens een computerspel en een live-demonstratie van een gangbeeldanalyse (vastleggen van het looppatroon van een proefpersoon met behulp van video en 3D-meetsysteem). Bij Roessingh RevalidatieTechniek was het mogelijk om een modeshow te bekijken van badmode vrouwen met een borstprothese en te kijken naar het uitlijnen en afgipsen van een onderbeenprothese van Agnes van Zijl (deelneemster Paralympics Beijing 2008). De bekende topsporters zorgden bij SMA Oost voor grote belangstelling: Moniek Kleinsman, Axel Bult, Ellis Leferink en Remco Olde Heuvel.

In het najaar zullen nog enkele congressen worden georganiseerd omtrent Pijn en Revalidatietechnologie voor de professionals. Tevens wordt er nog een feestavond georganiseerd voor de patiënten en een middag voor de kinderen.