Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#35 Ouder-en-Kind-Centrum (OKC) in Oud-West

23 juni 2008

Stadsdeel Oud-West krijgt een Ouder-en-Kind-Centrum. Hier vestigen zich een verloskundigenpraktijk, kraamzorg, consultatiebureau, de Opvoedwinkel, een Spelotheek en een peuterspeelzaal. Op donderdag 26 juni 2008 starten de renovatiewerkzaamheden voor het gebouw aan de Brederodestraat 108, waar het OKC wordt gevestigd. In januari 2009 gaat het OKC officieel open.

Portefeuillehouder Welzijn, Yvonne Lammers vindt het een goede zaak dat zoveel organisaties zich in dit centrum zullen vestigen en met elkaar gaan samenwerken. "De samenwerking van deze organisaties komt helemaal ten goede aan ouders en kinderen. Doordat verschillende organisatie hun krachten bundelen, kunnen zij de ouders en kinderen beter en sneller helpen."

Feestelijk startsein
Het feestelijke startsein voor de renovatiewerkzaamheden geeft Yvonne Lammers. Dit doet zij op donderdag 26 juni tussen 14.00 - 15.00 uur in het nieuwe gebouw van OKC.

Samenwerken hoog in het vaandel
Het OKC is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal organisaties. Deze organisaties bundelen nu hun krachten om ouders en kinderen in Oud-West zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hoewel deze verschillende instanties eerder nog niet onder één dak gevestigd waren, werken zij op dit moment al veel samen en verwijzen als dat nodig is naar elkaar door.

Wat doet het OKC?
Het OKC is de nieuwe vraagbaak in Oud-West voor de opvoeding van kinderen, zwangerschap en zorg. Ouders/verzorgers en aanstaande moeders kunnen hier terecht met al hun vragen en krijgen snel antwoord.

Januari 2009: officiële opening
Eind van dit jaar zijn de renovatiewerkzaamheden afgerond. In januari 2009 staat de officiële opening gepland.

Meer informatie:

Ingrid Beeken, strategisch communicatieadviseur T (020) 252 3600 / 06 - 2844 2642
e-mail: i.beeken@oudwest.amsterdam.nl of

Patricia Weijers, communicatieadviseur
T (020) 252 3503
e-mail: P.Weijers@oudwest.amsterdam.nl