Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#36 Buurtfietsenstallingen in Oud-West voortaan met stadsdeelsubsidie

23 juni 2008

Persbericht

Datum: 19 juni 2008
Kenmerk: 2008/36

De stadsdeelraad van Oud-West heeft een subsidieverordening vastgesteld om buurtfietsenstallingen te ondersteunen. Het doel hiervan is om het ondernemers makkelijker te maken een fietsenstalling te exploiteren. Daardoor kunnen meer buurtbewoners hun fiets veilig stallen.

Subsidies voor fietsenstallingen werden tot voor kort verstrekt door de centrale stad. Per januari 2008 heeft Amsterdam de subsidiemogelijkheden voor het opknappen en inrichten van fietsenstallingen gedelegeerd naar de stadsdelen. Voor Oud-West betekent dit een verruiming van het subsidiebeleid. Omdat de huren voor fietsenstallingen in Oud-West relatief hoog zijn, geeft het stadsdeel nu een extra subsidie per verhuurde plek. Deze subsidie gaat deels naar de huurder en deels naar de verhuurder. Hiermee blijven de kosten voor het huren van een stallingsplek binnen de perken en kan de eigenaar van de stalling beter zijn kosten dekken.

Portefeuillehouder Werner Toonk: `Deze subsidieverordening is voor ondernemers net dat steuntje in de rug om fietsenstallingen mogelijk te maken. En daarmee maken we het voor bewoners weer wat aantrekkelijker om vaker te fietsen en te investeren in een goede fiets.'

Voor geĂŻnteresseerde ondernemers zijn er aanvraagformulieren voor deze subsidie verkrijgbaar op het stadsdeelkantoor.


---