Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juni 2008

Aangehouden na poging diefstal

Enschede

Een 28-jarige Enschedeër werd op 23 juni aangehouden na een poging tot diefstal uit een schuur aan de Buursebrink in Enschede.

Op maandag 23 juni rond 01.00 uur, werd er gemeld dat er bij een 55-jarige Enschedeër in zijn schuur aan de Buursebrink was ingebroken. Daarbij is de verdachte, een 28-jarige Enschedeër overlopen door de 55-jarige bewoner en zijn 23-jarige zoon. Zij hielden de verdachte vast tot de komst van de politie, die de man hebben aangehouden. De bewoner zag dat er in zijn schuur werd ingebroken en zag de verdachte uit zijn schuur komen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-079705)

Snorfietser onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Het rijbewijs van een 45-jarige Almelose is zondagavond 22 juni ingevorderd in verband met het rijden onder invloed van alcohol.

Zondagavond 22 juni om ongeveer 22.50 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een snorfietster op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Deze voerde geen verlichting. Bij aanspreken van de 45-jarige vrouw werd waargenomen dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Hierop werd de vrouw meegenomen naar het politiebureau en daar bleek zij een alcoholpromillage had van 2,05 promille. Hierop werd het rijbewijs van de 45-jarige vrouw ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt. (08-079684)

Aanhouding verdachte diefstal uit woning

Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede werd op zondag 22 juni rond 21.50 uur aangehouden nadat hij werd verdacht van het plegen van een inbraak aan de Kortenaerstraat in Enschede.

Op zondag 22 juni rond 21.50 uur kwam er een melding dat er zojuist een man achter de woning was gezien, welke daar niet thuis hoorde. De bewoners van dit pand waren op dat tijdstip niet aanwezig. Na een goed signalement te hebben gekregen van een 41-jarige getuige uit Enschede, kon de politie de bestreffende man opsporen. Dit bleek een 32-jarige man uit Enschede te zijn. De 32-jarige man is aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek. Bij het opgegeven adres aan de Kortenaerstraat werden verse braaksporen geconstateerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld, de 32-jarige verdachte is in verzekering gesteld. (08-079672)

Politie zoekt getuigen na brand basisschool in Goor

Goor

Op zondagmorgen 22 juni uur was er brand bij een basisschool aan de Kievitstraat in Goor. De politie zoekt getuigen.

Op zondagmorgen 22 juni omstreeks 02.30 kwam er een melding bij de politie binnen van een brand aan de Kievitstraat in Goor. Aangekomen bleek het te gaan om brand bij de basisschool "Albatros". Door middel van opgestapelde rubberen voetmatten is er vermoedelijk brand gesticht. De brandweer heeft het een en ander geblust. De politie heeft het vermoeden dat het gaat om brandstichting en zoekt getuigen.

Wellicht zijn er mensen die e.e.a. bij basisschool "Albatros" aan de Kievitstraat hebben gezien, zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hof van Twente van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-079417)

Vrouw omvergeduwd, politie zoekt getuigen

Enschede

Op zondagmorgen 22 juni raakte een 55-jarige vrouw uit Enschede gewond nadat zij, op de Zuiderval in Enschede, was aangereden door een nog onbekende fietser en vervolgens met kracht omver werd gegooid. De politie is opzoek naar getuigen.

Op zondagmorgen 22 juni om ongeveer 01.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een 55-jarige vrouw en een nog onbekende fietser. De 55-jarige vrouw was bezig iets uit haar fietstas te halen waarna zij werd aangereden door een achter op rijdende fietser. Deze werd direct agressief en duwde de vrouw met ferme kracht omver, waardoor de vrouw ten val kwam en gewond raakte. De nog onbekende fietser was in gezelschap van een jonge vrouw en samen fietsten ze na de mishandeling door.

De politie zoekt getuigen, met name automobilisten die tijdens de mishandeling langs reden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-West van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-079524)


---- --
Persbericht Politie Twente 23 juni 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Verdachten schietincident zijn vader en zoons

Enschede

De drie verdachten die zondagmorgen 22 juni naar aanleiding van een schietincident in de Enschedese binnenstad zijn aangehouden, zijn een vader en zijn beide zoons.

Uit het eerste onderzoek is nu gebleken dat de drie verdachten die zondagmorgen 22 juni naar aanleiding van een schietincident in de binnenstad van Enschede zijn aangehouden, een 39-jarige vader en zijn beide zoons van 15 en 17 jaar zijn. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding voor het incident is geweest.

De rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van het schieten door de politieambtenaren.