Ingezonden persbericht


Fan van een boer

Het nieuwe magazine Puur Noord Nederland is er! Na het grote succes van het ondertussen uitgeputte eerste nummer uit 2007, besloot een ploeg van de biologische groothandel De Zaai-Ster opnieuw verhalen te gaan sprokkelen bij telers en boeren in het noorden van Nederland. Het thema van nummer twee is 'Lokale helden'.

Stel, u bent dol op een bijzonder romig kaasje of u hoopt dat u deze week weer dezelfde bos zoete wortelen kan kopen als vorige week, want het smaakte allemaal heerlijk. Maar wie zit er eigenlijk achter die producten? Wie teelt ze, maakt ze, kneedt ze? Puur Noord Nederland, een merk voor regionale biologische producten, wil tonen wie de boeren zijn die met hart, ziel en grote overtuiging hun ding doen. Hedendaagse consumenten hebben immers vaak geen benul meer van oogsten, seizoensgroenten, de omgang met vee... Onze lokale helden zijn Isabel en Felix - groentetelers - , Eelco - zuivelmaker - en Hanneke - geitenhoudster. Als statement lieten we t-shirts maken met de beeltenissen van Isabel, Eelco en Hanneke. Als je fan kunt zijn van een band, kun je dat ook zijn van een boer. Ook hun fans, klanten van natuurwinkels, brengen we in beeld in het magazine. Verder spreken we met Jacques Hermus, culinair recensent voor het Dagblad van het Noorden en Noorderland, en bieden we suggesties voor landelijke tochtjes langs boerderijwinkels in het noorden. Topkok Dick Soek van restaurant Schathoes schreef het voorwoord.

De magazines worden gratis verspreid in een groot aantal natuurwinkels in Noord-Nederland en tijdens theaterfestival Noorderzon in Groningen, van 21 tot en met 31 augustus 2008.

Wil u meer info? Kijk op www.puurnoordnederland.nl of mail naar sander@zaai-ster.nl of bel 06-51797305 Sander Dragt.