Gemeente Lochem


Veel belangstelling voor snippergroen

Inwoners van Barchem en Gorssel konden vanaf eind april aanvragen indienen voor het verwerven van snippergroen. Daar bleek veel belangstelling voor te bestaan. Een groot aantal verzoeken uit Barchem en Gorssel is inmiddels afgewerkt, maar een aantal is nog in behandeling.

Veel inwoners van de andere kernen hebben ook al gereageerd. Om de looptijd van deze verzoeken niet te lang te maken, is besloten deze eerst af te werken, voordat er weer een grote toestroom komt. De oorspronkelijke planning loopt daardoor wat vertraging op. In september wordt een oproep worden gepubliceerd voor de verkoop van snippergroen in de kernen Laren en Eefde. De andere kernen - Epse, Almen, Harfsen en ten slotte Lochem - volgen daarna.

Het gemeentebestuur stemde vorig jaar in met de uitgifte van snippergroen in de gemeente. Het gaat om stukjes openbaar groen dat particulieren kunnen verwerven om bijvoorbeeld hun tuin uit te breiden. Het groen mag alleen als tuin worden gebruikt. De prijs is dit jaar vastgesteld op ¤ 60 per vierkante meter.

Als u vragen heeft over de uitgifte van snippergroen of over een verzoek dat u al heeft ingediend, kunt u contact opnemen met mevrouw E. Kimmels. Zij is op donderdag en vrijdag aanwezig en bereikbaar via het centrale telefoonnummer (0573) 28 92 22. De voorwaarden en regels voor de uitgifte van snippergroen kunt hier vinden.