Ingezonden persbericht


http://www.lochem.nl/glc/website/webgen.nsf/(FrameSets)/Internet?OpenDocument&M01200001

Zoveel mogelijk mensen laten deelnemen aan de samenleving

Meer geld voor sportstimulering, een coördinator die een nieuwe impuls geeft aan cultuureducatie op scholen, een forse verruiming van het evenementenbudget, meer aandacht voor achterstanden op de peuterspeelzalen en extra aandacht voor alcoholmatiging bij de jeugd en voor de aanpak van huiselijk geweld. Dat is een aantal belangrijke beleidskeuzes van het college van B & W op het gebied van welzijn in de gemeente Lochem.

"Met deze keuzes willen we eraan bijdragen het welzijn van zoveel mogelijk inwoners te bevorderen. Onze inzet is mensen actief te laten deelnemen aan de samenleving. Het gaat daarbij zowel om goede en toegankelijke voorzieningen als om activiteiten die gericht zijn op specifieke groepen zoals jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Zonder daarbij de andere inwoners te kort te doen," vertelt Gudrun Kreeft, wethouder welzijn en onderwijs, cultuur en educatie en sport van de gemeente Lochem.

Op zes deelterreinen heeft het college nu achttien verschillende voorstellen aan de gemeenteraad voorgelegd. Het betreft sport en speelruimte, cultuur, peuterspeelzaalwerk, gezondheidszorg, voorzieningen en de waarderingssubsidies voor sport- en culturele verenigingen. De totale kosten van het nieuwe beleid bedragen volgend jaar ruim ¤ 460.000.

De achttien voorstellen op welzijnsgebied staan in de zogeheten 'Bestuursopdrachten Welzijn Tweede Beleidsvoorzet' die de gemeenteraad op 30 juni behandelt. Het leerplichtbeleid is het enige deelterrein dat nog in 2009 moet worden uitgewerkt.