Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - jongeren verdacht van berovingen | |

De politie heeft onlangs een onderzoek naar een drietal berovingen afgerond. De berovingen vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart j.l. en zorgden voor de nodige onrust. Er zijn drie Apeldoornse jongens (15, 17 en 17 jaar) aangehouden.

De berovingen vonden tussen 01.00 uur en 03.35 uur plaats, waarbij er één op de Matenpoort en de andere twee op de Prinses Beatrixlaan plaats vonden. In de eerste twee gevallen ging het om twee verdachten, bij de derde beroving waren drie verdachten betrokken. Duidelijk was dat het om jeugdige verdachten ging. Van de vrouwelijke slachtoffers werd hun handtas met inhoud gestolen.

De politie heeft de eerste verdachte in mei kunnen aanhouden. Tijdens het politieonderzoek vond ook een doorzoeking van een woning plaats. Hier werden diverse spullen in beslag genomen, waaronder een mobieltje van één van de slachtoffers.

De verdachten zijn aangehouden en voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Twee van hen (15 en 17 jaar) hebben langere tijd in voorlopige hechtenis gezeten, de derde verdachte werd bij zijn voorgeleiding onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Inmiddels zijn de andere twee jongens eveneens onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.

De slachtoffers zijn over de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gesteld.

Niet alleen deze berovingen maar ook een soortgelijk incident enkele uren later op de Deventerstraat zorgden voor de nodige onrust. Hier werden twee jongeren na een avondje stappen met een vuurwapen bedreigd door drie mannen. De slachtoffers hebben geld en hun mobieltjes moeten afgeven en de verdachten gingen er in een auto vandoor. In het politieonderzoek was duidelijk dat de beroving op de Deventerstraat van een heel andere orde was. Deze beroving is nog in onderzoek.

Het proces-verbaal wordt binnenkort voor verdere afhandeling bij het Openbaar Ministerie ingeleverd.

Einde bericht
-----------------------