FNV Bondgenoten

Zwartboek over bijzonder vervoer per taxibus bundelt honderden klachten

FNV Bondgenoten presenteert dinsdagmiddag 24 juni samen met de ANBO voor 50-plussers en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG_Raad) een zwartboek over de situatie in het ouderenvervoer, het regiotaxivervoer, het leerlingenvervoer en het gehandicapten- en ziekenvervoer vervoer per taxi. Het zwartboek bundelt ruim zeshonderd klachten van zowel chauffeurs als gebruikers van het taxivervoer. Het boek wordt aangeboden aan de verantwoordelijke vaste kamercommissies.
De drie organisaties willen dat de politiek de problemen in de sector gaat oplossen. FNV Bondgenoten heeft daar al een masterplan voor opgesteld, dat ook wordt overhandigd aan de aanwezige politici. Van actiegroep Makkers Unlimited (gelieerd aan de CG-Raad) krijgen de commissievoorzitters een expeditie in het gehandicaptenvervoer aangeboden.

De drie belangenorganisaties openden eind april morgen met een meldmaand over het vervoer met de taxibus. Onder de noemer "Ook voor een beter vervoer met de taxibus?" zijn klachten ingezameld van zowel chauffeurs als cliënten.

---