Politie Noord-Holland-Noord

Tasjesdief door publiek op heterdaad aangehouden

Den Helder, 23-06-2008 o Zondagmiddag rond 13.45 uur werd een 60-jarige vrouw uit Den Helder op de Kievitstraat beroofd van haar tas. Dankzij haar kordate optreden, maar ook door dat van passanten, kon de verdachte, een 33-jarige manuit Den Helder, worden aangehouden.

De vrouw fietste over de Kievitstraat in de richting van de Ruyghweg. In haar fietsmandje voorop haar fiets had ze haar handtas. Uit voorzorg had ze het hengsel van de tas al om haar stuur gedaan. Plotseling werd ze ingehaald door de verdachte die op een mountainbike reed. Hij griste de tas uit haar mandje en trok stevig zodat het hengsel van haar tas brak. De 33-jarige man ging er vandoor in de richting van de Reigerstraat. De vrouw fietste achter hem aan en riep steeds: 'Geef terug die tas'.

Dader ten val

Bij een wegopbreking op de Reigerstraat kwam de verdachte met zijn fiets ten val. Twee mannen die passeerden en de vrouw hoorden roepen hielden hem tegen zodat hij niet verder kon vluchten. Een politieman die vrij was legde een armklem aan in afwachting van collega's die hem overnamen en naar het bureau brachten. Hij werd opgesloten in een politiecel. De tas met inhoud ging terug naar het slachtoffer.

Vanmorgen is de verdachte gehoord. Hij bekende de zaak en had de tas geprobeerd te pikken wegens geldgebrek. Hij is met een proces-verbaal op zak heengezonden.