Politie Zeeland


politieberichten Zeeland

W-1264-2008 Onder invloed op de brommer
Op de Bloemenlaan in Vlissingen is vannacht omstreeks 01.51 uur een 67-jarige man uit Vlissingen betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op zijn brommer, terwijl hij, naar eigen zeggen, ongeveer 18 flesjes bier had gedronken. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drieenhalf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Z-1265-2008 Verdachten aangehouden na schieten met kruisboog
Gisteravond omstreeks 20.55 uur zijn in een woning aan de Vondelstraat in Terneuzen vier verdachten aangehouden door de Zeeuwse politie.
De vier, allen afkomstig uit Terneuzen en de gemeente Terneuzen, worden ervan verdacht met een kruisboog te hebben geschoten. Vanaf de gallerij van een flat in de Vondelstraat schoten zij alle vier met schroeven op auto's en een lantaarnpaal. Op aanwijzing van een getuige zijn de vier aangehouden. Hierna werden zij overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar ingesloten. Zij zullen daar vandaag verder gehoord worden over de zaak. De kruisboog en de projectielen waarmee geschoten is zijn door de politie in beslag genomen. De vier zijn 18 en 19 jaar oud en betreffen drie jongens en een meisje. Eén betrokkene heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Hen wordt poging doodslag, poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging ten laste gelegd. (Er liepen namelijk ook mensen op straat die gemakkelijk door een afgeschoten projectiel geraakt hadden kunnen worden.)

Noot voor redacties: