Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

SMOM-subsidies beschikbaar voor 2008

23-06-2008

Sinds 20 juni is de SMOM tender 2008 geopend. De Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu (SMOM) is bestemd voor projecten op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling. Alleen organisaties zonder winstoogmerk komen in aanmerking.

De module "Milieubeleid van deur tot dampkring" maakt ook dit jaar weer onderdeel uit van de SMOM. Er is ¬1.200.000 beschikbaar voor projecten die gericht zijn op het betrekken van moeilijk bereikbare groepen bij het milieubeleid. Dit kan op lokaal niveau zijn, maar wel met het perspectief van opschaling.

Aanvragen lopen via de uitvoeringsorganisatie SenterNovem. De sluitingsdatum voor subsidieaanvragen is 31 augustus 2008.

Module Subsidie Internationale Milieusamenwerking Er is dit jaar een nieuwe module aan de SMOM toegevoegd, de SIM (Subsidie Internationale Milieusamenwerking). Deze module richt zich op het bevorderen van internationale milieusamenwerking met als doel:

a) het creëren van maatschappelijk draagvlak en oplossingen in de beleidsvormende fase.

b) het stimuleren van activiteiten ter ondersteuning van samenwerkingsovereenkomsten tussen VROM ministers in verschillende landen en/of ter bevordering van naleving van EU milieurichtlijnen en VN milieuverdragen. Er is ¬950.000 euro beschikbaar binnen deze module, maximaal ¬75.000 per project.

Meer info:
Uitgebreide informatie over de SMOM, de speciale module en de wettekst van de regeling met toelichting vindt u op www.senternovem.nl/smom.

Contact bij SenterNovem:
http://www.senternovem.nl/smom/contact.asp