Ingezonden persbericht


fring(TM) lanceert API

Bunnik, 23 juni 2008 - fring(TM) lanceert de fringAPI(TM). fringers zullen hierdoor nog meer kunnen profiteren van de mobiele-internetmogelijkheden dankzij potentiële nieuwe applicaties, zoals games, tools, diensten en communities. Dit resulteert in een nog completer mobiele-internetervaring. Met deze Application Programming Interface (API) kunnen webontwikkelaars eenvoudig applicaties ontwikkelen voor mobiel internet.

Applicatieontwikkelaars kunnen met de fringAPI eenvoudig nieuwe mobiele applicaties en mobiele versies van webgebaseerde applicaties ontwikkelen voor de fring community. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben, is kennis van XML en JavaScript. Met deze nieuwe API hebben ze toegang tot de fring client GUI met webbrowserextensies en basisfuncties voor mobiele telefoons. Alle nieuwe applicaties die hieruit voortkomen, zullen nauw verbonden zijn met fring's ingebouwde aanwezigheidsindicatoren inclusief real-time melding van aanwezigheid (online, weg, offline of in gesprek). Dankzij deze combinatie van nieuwe applicaties met de veel geprezen fring VoIP-talk, groepschat, online aanwezigheid, file transfer, 3G-WiFi auto-roaming et cetera profiteren fringers van een nog completer internetervaring op hun mobiel.

"De fring community is sterk gegroeid doordat we de voordelen van internetcommunicatie vrij beschikbaar stellen. Dit alles binnen een uitdagende mobiele omgeving. Met de fringAPI delen we de mogelijkheden van mobiel internet met getalenteerde applicatieontwikkelaars in de gehele wereld. Ze kunnen nu zelf mobiele-internetfunctionaliteit ontwikkelen, waaraan onze gebruikers veel plezier beleven", zegt Alex Nerst, medeoprichter en CTO van fring. "We zijn erg benieuwd naar de nieuwe applicaties en heten ontwikkelaars van harte welkom. Samen kunnen we het beste en breedste aanbod van mobiele fring-internetapplicaties ontwikkelen."

Elke fringAdd-on(TM)-applicatie is automatisch geïntegreerd in de fring-interface - volledig kosteloos en met strenge privacycontrole. Deze applicatie wordt wereldwijd toegankelijk voor fringers op honderden toestellen, platforms, bij serviceproviders en binnen communities. De fringAPI is momenteel verkrijgbaar voor fring clients voor Nokia S60 v9.2 en binnenkort ook voor andere apparaten en platforms. Applicatieontwikkelaars en andere geïnteresseerden vinden meer informatie en documentatie over applicatieontwikkeling in de Developer Zone op http://developers.fring.com.

####