Nyenrode start Telecom Academy

23/06/2008 14:41

Nyenrode Business Universiteit

Managers in de telecomsector krijgen eigen opleidingsinstituut

Breukelen, 23 juni 2008 - Nyenrode richt de Nyenrode Telecom Academy op. De business universiteit doet dat in nauwe samenwerking met Channel BV, uitgever van Connexie Magazine. De Telecom Academy gaat zich richten op het ontwikkelen van onderwijsprogramma's, die speciaal zijn ontworpen voor managers in de telecom. Daarnaast wordt het nieuwe opleidingsinstituut een centrum voor kennis en wetenschap op het gebied van telecom. De Telecom Academy wordt ondersteund door bedrijven als KPN, Vodafone, T-Mobile, Nokia en Belcompany. Eerste initiatief van de Academy is een mini MBA voor young professionals in de telecomsector.

De academische verantwoordelijkheid voor de Telecom Academy is in handen van prof.dr.ir. Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing aan Nyenrode. Specifieke branchekennis wordt geleverd door Channel BV, onder leiding van Hans-Peter van Tilburg.

Prof. dr. Bert de Groot, Rector Magnificus van Nyenrode: "Prof.dr. Bert de Groot, Rector Magnificus van Nyenrode: "De telecom is een van de meest innovatieve sectoren van de wereldeconomie. Nyenrode wil als business universiteit een leidende rol op zich nemen in adequate executive onderwijsprogramma's en onderzoek ten behoeve van deze sector."

Prof. dr. ir. Kitty Koelemeijer: "Met een krachtige visie en een sterk academisch en zakelijk netwerk wordt inzicht wat betreft Emerging Technologies in Business verder uit- en opgebouwd op Nyenrode. Telecom en IT zijn daarbij belangrijke speerpunten."

Hans-Peter van Tilburg: "Channel BV stelt zich ten doel de kennis in en over de branche te verbeteren. Nu hebben we gemerkt dat zich in de telecombranche steeds meer de behoefte ontwikkelt aan een eigen opleiding. De branche is snel volwassen geworden en is momenteel een van de meest dynamische dragers van onze economie. Zo'n branche verdient een eigen opleidingsinstituut en dat gaan we nu met Nyenrode realiseren."

De Nyenrode Telecom Academy heeft een Raad van Advies onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Kitty Koelemeijer. Deze bestaat uit de volgende bedrijven en personen: KPN (Marco Visser), Vodafone (Jeroen Hoenkamp), T-Mobile (Hans van der Hoeven), Nokia (Emile Baak) en Belcompany (Paul Vreeburg).

Telecom Mini MBA

Eerste initiatief van de Nyenrode Telecom Academy is een Mini MBA voor young professionals in de telecom branche. Het Telecom Mini MBA-programma biedt jonge managers in een kort tijdsbestek kennis en kunde over moderne bedrijfsvoering in de telecombranche. Het programma levert basiskennis over verschillende management disciplines, waarmee informatie uit andere vakgebieden beter kan worden begrepen en gehanteerd. De kerndoelstelling van het programma is dat deelnemers meer zicht krijgen op hun organisatie als geheel, en zo boven hun eigen specialisme kunnen uitstijgen.

Deelname aan de mini MBA van de Telecom Academy kost 5.250E per persoon. Meer informatie over de Telecom Academy is beschikbaar via Diederik Slob: d.slob@nyenrode.nl, telefoon (0346) 291 279.

Op de agenda van de Telecom Academy staan verder een jaarlijks career event voor studenten in de eindfase van het hbo of een academische studie. Ook worden er jaarlijks meerdaagse sessies gegeven voor senior management van telecombedrijven.

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive-programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Nyenrode behaalde in mei 2007 als enige Nederlandse universiteit de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times met haar open programma's voor managers en ondernemers. Het Nyenrode Research Institute (NRI) coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Over Channel BV

Channel BV is een kenniscentrum dat zich gespecialiseerd heeft op telecom data, informatie en kennis. Op dit gebied is Channel marktleider Nederland met duidelijke internationale ambities. Channel BV is uitgever van Connexie magazine, het grootste telecom magazine van Nederland met de spin-of's www.connexie.nl en de digitale nieuwsbrief Telecom Journaal. Op het gebied van Services produceert Channel BV periodieken voor derden en levert ze data en informatie een aantal gerenommeerde partijen binnen de branche. Een belangrijk element hierin is de hardware databank waarin alle actuele toestellen uitgebreid in zijn vastgelegd. Daarnaast Channel BV de organisator van het jaarlijkse Gala waarop een groot aantal awards , de Graham's, worden uitgereikt. Binnen de eduatie tak, tenslotte vallen activiteiten als winkel producttrainingen en de Telecom Academy in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.